MSZP-s belharcok: Botka felfelé bukik?

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

www.szegedma.huÉlethalálharc, generációs háború robbant ki a Magyar Szocialista Pártban – értesült a Magyar Nemzet szocialista körökből. A küzdelem a listás helyekért, ezzel együtt a mentelmi jogért folyik. Botka Lászlóból miniszterelnök-jelölt lehet.

A Magyar Nemzet úgy értesült, a fiatalok el kívánják söpörni a párt éléről az öregeket, Lendvai Ildikó elnököt, Szekeres Imre és Lamperth Mónika elnökhelyetteseket, Kiss Péter alelnököt. A lap információi szerint a július 4-i kongresszuson mégiscsak napirendre kerülhet a tisztújítás. Az MSZP választási felkészülését is irányító miniszterelnök-jelöltségre Botka Lászlót, Szeged polgármesterét tartják legesélyesebbnek, az új pártelnök Mesterházy Attila, a mostani frakcióvezető lehet.

Egyes hírek szerint a szocialisták is egyre inkább előrehozott választásokra készülnek, ezért kíméletlen taposás indult a listás helyekért, melyek egy várható Fidesz-kormányzat idejére is mentelmi jogot biztosíthatnak.

A Magyar Nemzet Online cikkét itt olvashatják el.

Előző sztori

Konferencia Horthy Miklósról – szülővárosában

Következő sztori

A csángóknak is segít a szegedi rotary klub