Gazdaság

Három szegedi lakótelepi körzet közterületeinek felújítása kezdődik el

Három szegedi lakótelepi körzet közterületeinek felújítása kezdődik el

2009. június 11., csütörtök
Három szegedi lakótelepi körzet közterületeinek felújítása kezdődik el

Három szegedi lakótelepi körzet, Makkosháza, Újrókus és az északi városrész közterületeinek felújítása kezdődik el a napokban teljes egészében önkormányzati forrásból - közölte Botka László (MSZP) polgármester csütörtökön a csongrádi megyeszékhelyen.

A következő hónapokban mintegy 100 millió forintból 10 ezer négyzetméter járdát és utat aszfaltoznak le, 15 ezer négyzetméter közterület parkosítását végzik el, megújulnak az itt található játszóterek és utcabútorok, valamint díszburkolatot kap néhány tér - mondta a polgármester a beruházásról tartott sajtótájékoztatón. A most induló felújítások jól illeszkednek a szegedi önkormányzat lakótelep-rehabilitációs programjához - tette hozzá a polgármester. A közelmúltban fejeződött be az ország első európai uniós forrásból megvalósult komplex lakótelep-rehabilitációs programja a szegedi Tarján városrészben - emlékeztetett a politikus.

Botka László

hangsúlyozta, hogy a hazai nagyvárosok közül Szeged a legsikeresebb a panelfelújítási programban. A jelenleg elbírálás alatt álló pályázatokkal együtt a szegedi panelállomány kétharmadát, mintegy 18 ezer lakást újítottak vagy újítanak fel összesen 17 milliárd forintból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.