Brüsszelben gratuláltak a Fidesznek a történelmi sikerhez

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Európai Néppárt elnökségi ülésén gratulált Orbán Viktornak és a Fidesznek az európai parlamenti választás 30 éves történetének legjobb eredményéhez – mondta Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője pénteken. A Fidesz elnöki stábjának vezetője szerint az EPP elnökségi ülésén alelnökként résztvevő Orbán Viktornak, illetve a Fidesznek gratuláltak a „30 éves Európa-csúcs megdöntéséhez” – írja az mno.hu.

Az európai parlamenti választások 30 éves történetének legjobb eredményét ugyanis 1979-ben 50,5 százalékos teljesítménnyel a brit konzervatív párt érte el, és „ezt a csúcsot adta át a múltnak” a Fidesz június 7-én 56 százalékot is meghaladó választási eredményével – tette hozzá. Szijjártó szerint az Európai Néppárt elnöksége megállapította, hogy Európában egyértelműen jobboldali előretörés történt, Közép-Európában pedig mindenütt nyertek a kormányzó pártok, egyedül Magyarországon született ellenzéki siker.

Arra a kérdésre, hogy volt-e szó a Fidesz szocialistákhoz intézett nyílt leveléről, amelyben új választások kiírását sürgették, Szijjártó azt mondta: Orbán Viktor ejtett szót erről is. Ekkora választási győzelem után egyértelműnek tűnik, hogy így kell viselkednie egy néppártnak – tette hozzá. A fideszes politikus szerint az EPP elnöksége megállapította, hogy az európai politika teljesen átalakult.

Látszik, hogy „az emberek számára az első számú preferencia” a törvényes rend fenntartása, vagyis azt várják az emberek a kormányoktól, hogy a rendet és a védelem jogát mindenki számára biztosítsák. Emellett az európai gazdaságpolitika fókuszába a pénz helyett a munka került: a pénzügyi egyensúly mellett a növekedés és a munkahelyek létrehozása az európai gazdaságpolitika legfontosabb célkitűzésévé vált – hangsúlyozta Szijjártó. Hozzátette: az európai társadalompolitikák átalakulásával Európa végre családbarát politikát folytat, támogatja a családokat és a gyermekek vállalását.

A cikk az mno.hu-n itt olvasható.

Előző sztori

A szegedi vízilabda visszatérője: “Hú, itt a Molnár!”

Következő sztori

Atlétika: Titános remeklés a diákolimpián