Kultúra

Villamosok és fotósok

Villamosok és fotósok

2009. május 6., szerda
Villamosok és fotósok
kiallitas2

A szegedi helyi és helyközi közlekedés járműveit, jellegzetes pillanatait vagy éppen hétköznapjait igyekszik megismertetni az érdeklődőkkel fotópályázatának díjazott képeiből álló kiállítással a Közlekedési Emléktár Alapítvány. A fényképek mellett a közösségi közlekedés múltját, jelenét és jövőjét felvillantó kiállítási tárgyak is láthatók a DÉMÁSZ galériájában.

A tömegközlekedés népszerűsítése érdekében és ennek - elsősorban szegedi - jellemző momentumait bemutatni kívánva hirdetett fotópályázatot a

Közlekedési Emléktár Alapítvány

ez év tavaszán. A szép számmal érkező egy bizottság bírálta el, azok készítőit pedig négy kategóriában díjazták. A díjak kiosztására a fotókból készült kiállítás megnyitásán, szerda délután került sor a DÉMÁSZ Zrt. Klauzál téri épületében lévő D-Galériában.

Az egyes kategóriák győztesei:

Európai pályán vagyunk - A közösségi közlekedés jelene és jövője:

Parragh Péter

Budapestről, Emlékképek - Képes történelem:

Veres Sándor

, Életképek - Ember és közlekedés:

Michailovits Lehel

, mindketten szegedi pályázók. A Webrádió különdíját a Digitális képek a Közösségi Közlekedésről kategóriában

Kovács István

, kisteleki fotós nyerte el. A „Szeged Közösségi Közlekedése: Múlt - Jelen - Jövő" című kiállítás 2009. május 6-tól június 5-ig tekinthető meg hétköznapokon 10-18 óráig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.