Az újjáépítés csak a hagyományos értékeken alapulhat

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem az anyagi feltételekre, hanem elsősorban az erkölcsi és szellemi kultúrára építve lehet megkezdeni Magyarország újjáépítését – számolt be Matolcsy György, volt gazdasági miniszter sajtótájékoztatójáról a Magyar Nemzet. A politikus felidézte az Európai Néppárt legutóbbi kongresszusát, ahol a kereszténység, a családok és a közösségek alapértékeit nevezték a nemzetek valódi erejének.

Matolcsy György úgy fogalmazott, a gazdasági felemelkedés alapvetően nem gazdasági erőforrásoktól függ, inkább fontosabb a hit, a szellem, a kultúra és az erkölcs, mint építőkövek. A gazdasági szakember szerint a jelenlegi válságos állapotban lévő Magyarország újjáépítésében ezekre a hagyományos alapértékekre kell alapozni. Matolcsy szerint ha valódi eredményt szeretnénk elérni, ugyanolyan fontos a szellemi süllyedés megállítása és a pénzügyi válság megoldása.

Az európai parlamenti választás kampányrendezvényén a Fidesz szakpolitikusán kívül Jókai Anna is felszólalt, aki szerint a rendszerváltás után egy gazdasági csoport elvesztette azt a szociális érzékenységet, amely nélkülözhetetlen lenne egy állam irányításához. Az írónő véleménye, hogy egy kormányváltás nem oldja meg rögtön az összes problémát, de legalább nem azok vezetik tovább képmutató módon az országot, akik ebbe a lehetetlen helyzetbe hozták.

Előző sztori

Püspökök és politikusok tanácskoztak

Következő sztori

Az MSZP EP-képviselőjelöltje a fák árnyékában