A Szeged-Csanádi Egyházmegye hírei

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye aktuális híreit ajánljuk olvasóink szíves figyelmébe.

Május 31-én, Pünkösd vasárnap 10 órakor az ünnepi szentmisét a Szegedi Dómból közvetíti a Magyar Katolikus Rádió és a Kossuth Rádió. Június 1-jén, pünkösd hétfőn a 10 órai szentmisét szintén a Szegedi Székesegyházból közvetíti a Magyar Katolikus Rádió. Mindkét misét Kiss-Rigó László püspök celebrálja. A Csongrád megyére érvényes pünkösdi miserendet megtekintheti ITT is.

„Úton a Bibliával” címmel Bibliatúrát szerveznek a Szalvátor nővérek a Mecsekbe, július 20. és 24. között.
Program: bibliai elmélkedések, beszélgetések, erdei túrák, közös és egyéni imák, tóparti fürdőzés, városnézés. Szállás: Hosszúhetény – Püspökszentlászló, Életrendezés Háza, emeletes ágyakon. Költségek: Szállás: 7200 Ft, Étkezés: 6000 Ft, Belépők: 3500 Ft. Keresettel nem rendelkezőknek 1600 Ft kedvezmény, diákigazolvánnyal pedig további kedvezmények vehetők igénybe.
18 és 35 év közötti fiatalok jelentkezését várják 2009. június 15-ig. Jelentkezés és további információ Moser Erika nővérnél: erika_sds@hotmail.com vagy tel: 06/20-7700-765, valamint a www.sds-hungary.hu oldalon).

Az egyházmegyei ifjúsági tábor idén június 29-július 5. között lesz Domaszék Zöldfáson, 13-18 éves fiatalok számára.
A téma Szent Pál évéhez kapcsolódik: “Úton-útfélen”. Programok: kirándulás Szarvasra, strandolás Mórahalmon, beszélgetések, sportos játékok, tanúságtevő vendégek, kézműves foglalkozások. A táborvezetők idén is Pálfai Zoltán atya, Veréb László atya és Forgó Miklós lesznek.
A részvételi díj 8.000 Ft, mely tartalmazza a teljes ellátást és a programokat.
A jelentkezéseket – a június 5-i határidőig – Suller Melinda SJC és Pótári Mihály nevére lehet küldeni, a ifjusag@felrazas.hu elektronikuslevél-címre.

Előző sztori

Pünkösdi miserend

Következő sztori

Utazás: egy klasszikus szicíliai körút