Rossz játékkal szerzett három pontot az FK Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Negyedik tavaszi mérkőzésén a harmadik győzelmét aratta az FK 1899 Szeged a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságban. A tavaszi nyitófordulóban a Szatymaz ellen 3-0-s kék-fekete vezetésnél félbeszakadt találkozó sorsáról továbbra sem lehet biztosat mondani.

Ahogy arról hétvégi labdarúgó-összeállításunkban már beszámoltunk, ha nehezen is, de elhozta a három pontot a kék-fekete szegedi alakulat a „balástyai katlanból”: az FK négy fontos emberét (Kránicz, Joszt, Holecska, Hulánszky) nélkülözve tudott győzni idegenben a 17. forduló szombati mérkőzésén. Az első félidőben a hazaiak birtokolták többet a labdát, azonban ziccert nem tudtak kialakítani. A vendégek három kontrából két gólt lőttek Túróczi, majd Ács révén, különösen a második, a tizenegyes kiharcolása előtti támadás volt szemet gyönyörködtető. A második félidőben pedig a két egyéni hiba (védői baki, abból bekapott gól és egy kimaradt tizenegyes – Ács nem tudott duplázni) után küzdött hatalmasat a vendégalakulat. A sikerhez a végén Brunczvik kapus bravúrjai is kellettek.

Hüvös Gábor játékos-edző így látta a balástyai meccset: „Nálunk jóval jobb formában lévő csapatot sikerült legyőznünk a szezon talán legrosszabb teljesítményével. Játékunkat talán az is befolyásolhatta, hogy erősen tartalékos összeállításban léptünk pályára – bízom benne, hogy sérültjeink felépülnek a következő meccsre, illetve nem töltünk be még egyszer ilyen alárendelt szerepet. Sikerünket masszív védekezésünknek, gyors embereinknek és nagyszerű helyzetkihasználásunknak köszönhetjük. Brunczvikkal és Lednitzkyvel voltam különösen elégedett, ők jóval csapattársaik fölé nőttek.”

Az FK a következő fordulóban a Földeákot fogadja, a mérkőzésre szombaton 16.30-kor kerül sor a Felső Tisza parti stadion műfüves pályáján.

A labdarúgó megyei III. osztály 17. fordulójában:

Cartel Balástya – FK 1899 Szeged 1-2 (0-2). Vezette: Csillik, Terjéki.
C. Balástya: Kertész – Böröcz, Szalma-Baksi, Antal, Körmendi B., Szél, Körmendi I., Gajdacsi (Magyar 40′), Laczkó, Fogas, Pálinkó.
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Meszes, Hüvös, Havas (Vozár 80′), Burzon – Nagy, Lednitzky, Halász, Túróczi (Murányi 50′), Fodor – Ács (Majoros 90′). Játékos-edző: Hüvös Gábor.
Sárga lap: Pálinkó, Magyar illetve Fodor.
Gólszerző: Pálinkó 63′, illetve Túróczi 10′, Ács (11-es) 33′.

A megyei III. osztály élcsoportja 17 fordulót követően: 1. Algyő II. 44 pont, 2. FK 1899 Szeged 34 pont (15 meccs), 3. Szatymaz 33 pont (15 meccs), 4. IKV Alsóváros 33 pont, 5. Szegvár 27 pont, 6. Pusztamérges 27 pont.

Előző sztori

Rendőr TE: Hetedik helyezés Adáról

Következő sztori

Ügyeskedésben már bizonyított az egyik Bajnai-miniszter