Még mindig bíznak az előrehozott választásokban

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A társadalom nem támogatja a jelenlegi kormánypártot és politikáját, emiatt a Bajnai-programnak sem lesz bázisa – nyilatkozta a zoom.hu hírportálnak Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője. Az ellenzéki párt szerint megszorítások helyett az állami szektorból kellene pénzt elvonni. Jelenleg a bizonytalan hazai gazdasági helyzet miatt az sem látható pontosan, mekkora mozgásteret kap a következő kormány.

Gyengének tartja a jövő héten megválasztandó Bajnai Gordon politikai támogatottságát a zoom.hu-nak nyilatkozó Navracsics Tibor, aki szerint az MSZP és az SZDSZ rövid időn belül szembesülni fog az új miniszterelnök program kivitelezhetetlenségével. Ez eredményezheti, hogy mégis előre hozott választások következzenek. A frakcióvezető úgy véli, mivel ez végre tiszta helyzetet teremtene, akár az is elképzelhető, hogy a Fidesz a most minden elemző által elkerülhetetlennek tartott megszorításokon kívül más megoldást is javasolna a magyar gazdaság rendbehozatalához.

A társadalom nagy részének ellenállása miatt a szocialisták vezette kormányzat nagyobb léptékű döntései eleve elutasításba, tiltakozásba ütköznek majd. „Az önmagában nem politika, hogy pénzt vesznek el az emberektől” – fejtette ki véleményét Navracsics. A frakcióvezető ehelyett az állam működésében lévő tartalékokat kellene felhasználni a válság kezelésére, mint például a pazarló közbeszerzési eljárások megváltoztatását vagy a bürokrácia jelentős enyhítését, ami a vállalkozások termelékenységét növelné.

A teljes cikk itt olvasható.

Előző sztori

Történelmet írnának: Elutaztak Athénba a szegedi pólósok

Következő sztori

Szerda: „Balta a fejbe” a Somogyiban