Közélet

MDF: Tovább az (Apró) antal(l)i úton?

MDF: Tovább az (Apró) antal(l)i úton?

2009. április 16., csütörtök
MDF: Tovább az (Apró) antal(l)i úton?

Pécsett az MSZP-s polgármester-jelöltet támogatja a demokrata fórum

Illusztráció: Gémes Sándor

Nemcsak az MDF tagságát, de a az egész jobboldalt váratlanul érte az a csütörtökön napvilágot látott hír, hogy a pécsi polgármester-választáson a helyi MDF az MSZP-s Szili Katalint és nem a Fidesz jelöltjét támogatja.

Megkerestük a párt Csongrád megyei vezetőjét, Grezsa Istvánt és Mécs Lászlót, az MDF szegedi elnökét, kommentálják a meglepő döntést. A párt az antalli örökség helyett az Apró Antal-it követné?

„Egyenes következménye ez annak a politikai zsákutcának, ahova az MDF érthetetlen módon az EP-választások jelöltállításával jutott" - értékelte az eseményeket

Grezsa István

. „Furcsa paradigmaváltásnak vagyunk szemtanúi, a párt átpozicionálta magát a baloldalra, noha erre a jelenlegi vezetésnek nem volt felhatalmazása a tagságtól. Hogy mit szándékozunk tenni? Az EP-választások után országos gyűlést tartunk, és ott megvitatjuk az előállt helyzetet. Eddig erős volt a tagság és a párt azon elhatározása, hogy az MDF nem működik együtt az MSZP-vel, mindegy, hogy a jelöltjüket

Gyurcsány Ferenc

nek vagy Szili Katalinnak hívják. Nem tudom, mi történhetett most..."

Mécs László

is megdöbbenéssel értesült az eseményekről. „Hasonló helyzetben a szegedi MDF biztos nem támogatta volna

Szili

jelölését. A párt országos vezetésének mindenképpen meg kell beszélnie az előállt helyzetet. Külön akciót az esettel kapcsolatban nem tervezünk, mindenképpen konzultálni fogunk az elnökséggel meg a pécsi kollégákkal. Aztán majd meglátjuk..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.