MDF: Tovább az (Apró) antal(l)i úton?

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsett az MSZP-s polgármester-jelöltet támogatja a demokrata fórum

Illusztráció: Gémes Sándor

Nemcsak az MDF tagságát, de a az egész jobboldalt váratlanul érte az a csütörtökön napvilágot látott hír, hogy a pécsi polgármester-választáson a helyi MDF az MSZP-s Szili Katalint és nem a Fidesz jelöltjét támogatja. Megkerestük a párt Csongrád megyei vezetőjét, Grezsa Istvánt és Mécs Lászlót, az MDF szegedi elnökét, kommentálják a meglepő döntést. A párt az antalli örökség helyett az Apró Antal-it követné?

„Egyenes következménye ez annak a politikai zsákutcának, ahova az MDF érthetetlen módon az EP-választások jelöltállításával jutott” – értékelte az eseményeket Grezsa István. „Furcsa paradigmaváltásnak vagyunk szemtanúi, a párt átpozicionálta magát a baloldalra, noha erre a jelenlegi vezetésnek nem volt felhatalmazása a tagságtól. Hogy mit szándékozunk tenni? Az EP-választások után országos gyűlést tartunk, és ott megvitatjuk az előállt helyzetet. Eddig erős volt a tagság és a párt azon elhatározása, hogy az MDF nem működik együtt az MSZP-vel, mindegy, hogy a jelöltjüket Gyurcsány Ferencnek vagy Szili Katalinnak hívják. Nem tudom, mi történhetett most…”

Mécs László is megdöbbenéssel értesült az eseményekről. „Hasonló helyzetben a szegedi MDF biztos nem támogatta volna Szili jelölését. A párt országos vezetésének mindenképpen meg kell beszélnie az előállt helyzetet. Külön akciót az esettel kapcsolatban nem tervezünk, mindenképpen konzultálni fogunk az elnökséggel meg a pécsi kollégákkal. Aztán majd meglátjuk…”

Előző sztori

Elkezdődött az OTDK humán tudományi szekciójának döntője Szegeden

Következő sztori

Vahl Tamás lemondott, mielőtt kinevezték volna