//

Közel ezer gyógyszer drágul április 1-től

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Drasztikus mértékű gyógyszerár-emelést hozott április első napja. A kormány a saját tehetetlenségét fizettette meg a betegekkel és a szegényekkel, hiszen a két dolog – betegség és szegénység – sokszor sajnos együtt jár – idéz a Magyar Nemzet Pesti Imre a Fidesz szakpolitikusának szavait a szerdai sajtótájékoztatóról.

Elsősorban a szív- és érrendszeri megbetegedésekre alkalmazott gyógyszereket érinti a drágulás, ami azért felháborító, mert ezek a betegségek jelentik a leggyakoribb halálokot ma Magyarországon – írja cikkében az mno.hu. Az elmúlt években a kormány 250 milliárd forintot vont ki az ágazatból, s most a költségvetés szerint további súlyos megszorításra készülnek (30 milliárd kivonását vállalta a kormányzat), pedig már így is nagyon rossz a helyzet.

Az OEP hiánya havonta átlagosan 3-4 milliárd forint – tájékoztatott Pesti Imre -, s a további megszorítások hatására ez a hiány éves szinten akár a 80-100 milliárd forintot is elérheti. A kormány lemészárolta a magyar egészségügyet, és teljesen ellehetetlenítette a magyar betegeket – szögezte le a képviselő, majd hozzátette: elfogadhatatlan, hogy a kormány a mi egészségünkkel játszik, s összeegyeztethetetlen az orvosi esküvel és a gyógyítás szándékával az, amit a jelenlegi kormányzat művel az egészségüggyel.

A teljes cikk az mno.hu-n itt olvasható.

Előző sztori

„Átváltozás” a TiszapART TV-ben

Következő sztori

Szoci-áldemokraták