Elkezdődött az OTDK humán tudományi szekciójának döntője Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elkezdődött az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) legnépesebb, humán tudományi szekciójának háromnapos döntője csütörtökön a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE).

A konferencia az intézményi diákköri felolvasó ülések legjobb, ott a zsűri által a XXIX. OTDK-ra javasolt dolgozatainak bemutatására és értékelésére szolgál – mondta Turi Tímea, a rendezvény sajtóreferense.
A hazai bölcsészszakmát megmozgató rendezvény munkájában 870 opponens értékelte a dolgozatokat. Az ő pontszámaik alapján a beérkezett 423 pályamunkából több mint négyszázat olvasnak fel a konferencián. A döntőbe jutott dolgozatok 38, különböző tudományterületenként megállapított bizottság előtt méretnek össze. A három nap során előadások hangzanak el a magyar és az egyetemes irodalomtudomány, a néprajz, a nyelvészet, a történettudomány és a régészet területéről.
A zsűri munkájában hat akadémikus, huszonhat akadémiai doktor és négy határon túli professzor is részt vesz, a zsűrik munkáját titkárként pedig a szegedi bölcsészkar doktoranduszai segítik – közölte a sajtóreferens.
A hazai egyetemek közül az ELTE képviselteti magát a legmagasabb létszámmal, 108 diákkal, a rendező SZTE-nek pedig 79 hallgatója vesz részt a konferencián, rajtuk kívül számos hazai felsőoktatási intézményből érkeztek versenyzők, s indul tizenkét határontúli magyar egyetemista is – tudatta Turi Tímea.

Előző sztori

2010-ben a lakosság dönthet a huszárszobor helyéről

Következő sztori

MDF: Tovább az (Apró) antal(l)i úton?