Sport

Jól szerepeltek a titánosok Csákváron

Jól szerepeltek a titánosok Csákváron

2009. március 23., hétfő
Jól szerepeltek a titánosok Csákváron

Napfényt varázsoltak az Esterházy kastélykertbe!

A hétvégén rendezték az atlétikai versenyévad szabadtéri nyitányát Csákváron, az Esterházy kastély és a sporttelep között húzódó angolparkban. 92 szakosztályból 40 szerzett bajnoki pontokat a mezeifutó országos bajnokságon, ahol a Titán Triatlon Club az előkelő 7. helyen zárt, megelőzve igen komoly háttérrel rendelkező egyesületeket.

A szakmai stáb -

Balla Péter, Farkas István, Gellért Gábor

és

Menyhárt Zoltán

- sikeresnek értékelte a szereplést, habár aranyérmet ezúttal nem sikerült szerezniük. Alább Menyhárt Zoltán, a Titán atlétikai szakosztályának vezetője részleteiben is értékeli sikeresebb versenyzőinek teljesítményét.

Az edző elemez

Ács Balázs

(1996): Balázs a serdülő 13 éves fiúévfolyam egyik ígérete, aki a rajt utáni pillanattól kezdve az élmezőnybe futott, majd a második körben a harmadik helyre került, amit a célig meg is tartott. Ebben az évfolyamban öten álltak rajthoz a Titán TC versenyzői közül, és Balázs 3. helyezése mellet Rábai 21., Gellén 23., Juhász 38. és Béres 45. helyen ért célba. Csapatunk első három befutójának helyezési pontja két pont híján a dobogó harmadik fokára lett volna elegendő. Balázs szerezte az első bajnoki érmét az atlétikai szakosztálynak.

Szabó Luca

(1996): Luca szintén a serdülő 13 éves korosztályban állt rajthoz. A hétközi diákolimpiai városi mezeit szoros befutóval nyerte meg, amit most nem sikerült megismételnie. Edzőtársa,

Tiszai Luca

a rajtpisztoly eldördülésétől bátran futott, de a második körben sajnos visszaesett a 4. helyről a 7. helyre. Ekkor még Szabó Luca mögötte futott, de a cél közelébe érve egy hosszú hajrával megelőzte, és pozíciót cserélve értek célba a 7., és 9. helyen, míg harmadik társuk,

Bereczki Dorottya

14. lett. A fiúkhoz hasonlóan a lányok is negyedikek lettek, nekik három helyezési pont hiányzott a dobogóhoz.

Bárány Bettina

(1995): Betti, aki inkább medencében vitézkedik, úszó létére a futást sem veszi félvállról. Szerdán ő is behúzta első aranyérmét a városi mezei diákolimpia versenyén. Évfolyamában az előkelő 8. helyen ért célba, míg két társa,

Vass Luca

12.,

Wirth Eszter

13. lett, ami nem kevesebbre, mint a bajnoki címre volt elegendő csapatban.

Abonyi László

(1994): A serdülő 15 éves fiúk mezőnyében mindenképpen az első tízben kellett végezni. Laci okosan kezdve és jól hajrázva a 8. helyen ért célba, ami már sajnos nem pontszerző helyezés a mezei bajnokságon.

Szelepcsényi Zsolt

(1992): Aki látta futni, hatalmas szívéről és küzdeni tudásáról beszélt. Már a rajtnál úgy helyezkedett, hogy a bevágásnál ne legyen problémája. A szűk kanyar után sikerült Zsoltnak jó pozícióba kerülni, ami azt jelentette, hogy az első kör végén (1500 m) őt láthattuk elöl. A második körben két vetélytársával robbantottak, elfutottak a többiektől, vezetésüket a harmadik körben is tartották a cél közeléig. Zsolt részére a dobogó volt elvárás, amit 3. helyezésével teljesített, sajnos ekkor ő még nem tudta, hogy másik két társa mekkorát betlizett futás közben. A csapat számára az első hely volt kitűzve, ami nem hogy nem sikerült, de csak a harmadik helyre tudtak megérkezni. Sajnos minden eldőlt a rajt után, hiszen a szegedieket bezárták a többiek. Mire pozícióba kerültek volna, addigra az eleje már célba ért. Zsolt ismét bebizonyította, hogy joggal kíván utazni az idei világversenyekre.

Tűhegyi Sára

(1989): Sári idén harmadszor állt rajthoz a felnőttmezőnyben, és ismét nem okozott csalódást. Az első húszba terveztük érkezését, de nem lettünk volna szomorúak, ha másképp alakul helyezése. A rajttól kezdve bátor, céltudatos futást produkált, aminek köszönhetően a 25. helyről a 18. helyre sikerült neki fezárkózni, és ezt a pozíciót megtartotta a célig. Az első cél az volt, hogy korosztályában az U23-ban jól szerepeljen, és lehetőleg az első hatodban végezzen, ami sikerült.

Lóczi Attila

(1984): A nagy küzdő! Attis az elmúlt időszakban igen sokat tett le közép- és hosszútávfutásban, ami kitartásának, céltudatosságának és nem utolsósorban edzőtársainak köszönhető. A mostani bajnokságot kizárólag egy felmérésnek tekintettük, amelyen kitűzött célunk: 6 km-en a 20'00-s időeredmény volt. Ennek megfelelően kezdett Attis, aki a táv elején bátran ott futott az élmezőnnyel. Egy mezei bajnokságon nem lehet csodára számítani, éppen ezért mindent erőt mozgósítani kell a cél érdekében. Utólag, ha azt mondjuk, hogy a harmadik kör lehetett volna jobb, akkor is elértük célunk, ugyanis a Titán harcosa 19'44-el érkezett célba a 16. helyen. Már csak három hét, és irány Montenegró, ahol jöhetnek a résztávos edzések. Ezen a távon rajthoz állt még:

Kapitány Zoltán

és

Garamvölgyi Máté

, de hogy a hosszabb táv (12 km) se legyen titánosok nélkül, a

Lévai R., Kreininger A.

és

Szilágyi P.

összeállítású csapat is rajthoz állt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.