Sport

Jászberény - Szedeák: A hazaiaké a negyedik hely

Jászberény - Szedeák: A hazaiaké a negyedik hely

2009. március 22., vasárnap
Jászberény - Szedeák: A hazaiaké a negyedik hely

Háromnegyed órás csúszással kezdődött Jászberényben a helyi JKSE és az SZTE-Szedeák csapatainak mérkőzése egy elhúzódott asztaliteniszmeccs miatt... A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport rangadójának tétje a negyeddöntőbe jutás volt: az állásról folyamatosan beszámoltunk a SZEGEDma.hu-n. A találkozó végén a hazaiak örülhettek, Nyilasék a 9-16. helyért folytathatják, először a Kozármisleny ellen.

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 22. fordulójában:

Jászberényi KSE - SZTE-Szedeák 99 - 89 (22-25, 25-17, 18-18, 34-29)

KÉPEK a találkozóról a www.jbo.hu oldalon tekinthetők meg!

Soha nem látott telt ház fogadta a két együttest a jászberényi sportcsarnokban. A fiúk jelenleg a bemelegítést végzik. Megtörtént a két együttes bemutatása, megkezdődhet a nagy találkozó.

I. negyed: 22-25

Drahos Gábor triplájával a Jászberény szerzett vezetést, ám az SZTE-Szedeák sem kezdett megilletődötten. Először 12-10-re - Kovács Attila kosarával - vezetett a Szeged, majd 20-12-re is sikerült meglépni. A hazai gárdában Godena nagyszerűen dolgozott a palánk alatt, Likár pedig védőmunkájával tűnt ki. Nyilas István két triplával vétette magát észre az első tíz percben, ahol a Bonifert-legénység hárompontos előnnyel zárt.

II. negyed: 25-17

A második tíz percben némiképp fordult a kocka, a feljavult Drahos vezette hazaiak magukhoz ragadták az irányítást, és átvették a vezetést. Kováts Róbert is beszállt a padról, több jó megmozdulással ragadtatta tapsra a publikumot. A Szedeáknál ebben a periódusban elsősorban Kukla Zsolt volt elemében. A találkozó rendkívül feszült hangulatú, ami persze egyáltalán nem meglepő. Mindkét részről sok a vitatott ítélet, a két mester közül - ez sem váratlan - Bonifert Domonkos az indulatosabb. Korántsem dőlt még el a mérkőzés, gyakorlatilag bármi megtörténhet a hátralévő húsz percben. 47-42-es jászberényi vezetésnél vonultak pihenőre a csapatok.

III. negyed: 18-18

Továbbra is öldöklő a küzdelem, s a harmadik negyed végére sem sikerült közelebb kerülni a Jászberényhez. Ebben a játékrészben Nyilas, Kovács és Rezák kosarai repítették Szedeákot - a Tisza-partiakat mintegy harminc-negyven szurkoló is buzdítja, hangjuk jól hallható a berényi csarnokban. Tóth Viktor kicsit bizonytalannak tűnik, eladott néhány labdát. A hazai gárdában még mindig Drahos a húzóember - reméljük, nem ő lesz a nyerőember is egyben... Hamarosan minden kiderül.

IV. negyed: 34-29

Igazi dobópárbaj jellemezte a záró felvonást, amiből a vendéglátók kerültek ki jobban. A negyed elején tíz pont fölé növelték a különbséget, s a Szedeák hiába mozgósította minden erejét, sajnos nem sikerült feljebb kapaszkodnia az indulatokkal tarkított végjátékban. A JKSE 99-89-re győzött, s bejutott a negyeddöntőbe. A Szeged a középházi rájátszásban folytathatja.

A Kozármisleny következik

Mivel a Tiszaújváros nyerni tudott a Baja ellen az utolsó körben, az SZTE-Szedeák végül a hatodik helyet szerezte meg a Keleti csoportban. Mindez azt jelenti, hogy Kovács Attiláék a továbbiakban a kilenc-tizenhatodik helyért küzdenek majd. Első ellenfelük a Nyugati csoport hetedikje, a Ceragem Kozármisleny SE lesz. Az oda-visszavágó alapon megrendezendő párharc első felvonására Kozármislenyben, a második mérkőzésre az újszegedi sportcsarnokban kerül sor. Az ellenfél egyébként nyolc győzelemmel és tizennégy vereséggel zárta odaát az alapszakaszt, most vasárnap a Pápai KC-tól kapott ki 83-74-re idegenben.

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 22. fordulójában:

Jászerényi KSE – SZTE-Szedeák 99-89 Újbuda TC – Óbudai Kaszások 79-68 Tiszaújvárosi Phoenix KK – Bajai Bácska FKE 79-73 Univer Kecskemét B – Nagykállói KE 93-73 Szolnoki Főiskola – EKF Hész Eger 107-88 Debreceni Egyetem KE II. – Salgótarján 90-103

A Keleti csoport végeredménye:

1. Wamsler SE Salgótarján 19-3 2. Bajai Bácska FKE 15-7 3. EKH Hész Eger 14-8 4. Jászberényi KSE 12-10 5. Phoenix KK Tiszaújváros 12-10 6. SZTE-Szedeák 11-11 7. Szolnoki Főiskola 11-11 8. Óbudai Kaszások 10-12 9. Nagykállói KE 9-13 10. Újbuda TC 7-15 11. Debreceni Egyetem KE II. 6-16 12. Univer Kecskemét B 6-16

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.