Fidesz-KDNP: Botka nem mondta ki, hogy Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legnagyobb ellenzéki párt, a Fidesz országgyűlési és városi képviselői fejezték ki tiltakozásukat kedden délelőtt a városháza előtt Botka László (MSZP) és Ujhelyi István (MSZP) Gyurcsány Ferencet (MSZP) támogató politikája miatt. A hat politikus színre lépésének aktualitását a miniszterelnök szerdára tervezett szegedi látogatása adta.

„Holnap reményeink szerint azért látogat Szegedre Gyurcsány, hogy bejelentse lemondását” – mondta a sajtótájékoztató elején Bodó Imre, Fidesz országgyűlési képviselője. „Mivel azonban ez csak remény, s megvalósulására nem sok esélyt látunk, felszólítjuk Botka Lászlót és Ujhelyi Istvánt, hogy a márciusi MSZP-s tisztújításon adjanak hangot a nép azon véleményének, hogy az emberek többsége nem akarja Gyurcsány Ferencet miniszterelnöknek.” Bodó hozzátette, hogy a két politikus, aki mindig hangoztatja, hogy Szeged érdekében tevékenykedik, szavazataival azonban az összes olyan gyurcsányi intézkedés mellett kiállt, ami felelős az ország, és így Szeged egyre nehezebb helyzetéért.

Kalmár Ferenc, a KDNP országos alelnöke, városi frakció vezetője hozzátette, hogy nem lehet úgy kezelni a várost, ahogy azt Botka teszi, mintha valami kis sziget lenne. Az országos döntések igen is hatással vannak a városra, és fel kell már végre tenni a kérdést, hogy mekkora a felelőssége egy polgármesternek a parlamentben, mikor megszavazza azokat az intézkedéseket, melyek előre láthatóan a szegedi polgárokat is sújtják majd. „Botka a pénteki közgyűlésen a polgári erények felől próbált minket kioktatni, többek között azt mondta, hogy tanuljuk meg kimondani a köszönöm szót” – tette hozzá Kalmár. „Arra kérjük Botka Lászlót és Ujhelyi Istvánt, határolódjon el Gyurcsány politikájától, és akkor nyilvánosan mondunk majd köszönetet.”

Hüvös László, a Fidesz frakció vezetője kiegészítésként hozzáfűzte, hogy a felelősség kérdésköréhez egy nagyon érdekes adat, hogy városunk polgármestere egyszer sem szólalt fel tavaly a parlamentben, egyszer sem mondta ki a Tisztelt Házban, hogy Szeged.

A sajtótájékoztatón a felszólalók mellett megjelent még Balogi Dániel (Fidesz), Haág Zalán (KDNP) és Oláh János (Fidesz).

Előző sztori

Tavaszi virágkaland – nyereményjátékkal!

Következő sztori

Szerda: Harsonák a Reökben és Szabadegyetem