Közélet

Tízmilliók úsznak el az újszegedi Ligetfürdőben?

Tízmilliók úsznak el az újszegedi Ligetfürdőben?

2009. február 2., hétfő
Tízmilliók úsznak el az újszegedi Ligetfürdőben?

Fotó: Gémes Sándor

A pénzügyi-gazdasági válság közepette Szeged városa a Ligetfürdő-beruházás kapcsán közel 60 millió forintot szór el ügyvédi díjakra és önreklámra, miközben iskolák, egészségügyi intézmények működése lehetetlenül el - feddte meg a Botka László-féle városvezetést hétfői sajtótájékoztatóján a Fidesz szegedi elnöke. Gyimesi László felajánlotta: ügyvédi irodája akár ingyen vállalja a szükséges jogi iratok elkészítését.

Az újszegedi Ligetfürdő-beruházás körüli pazarlásokra hívta fel a figyelmet hétfőn

Gyimesi László.

A Fidesz szegedi elnöke sajtótájékoztatóján közölte:

Botka László

polgármester, MSZP-s országgyűlési képviselő közreműködésével a pénzügyi-gazdasági válság közepette a város 29 millió 250 ezer forintot jogi szakértői díjra, míg másik 28 millió 940 ezer forintot a "nyilvánosság biztosítására", azaz "önreklámra" költ. A jobboldali politikus szerint Szeged városa közel 60 millió forintot hajít ki feleslegesen az ablakon, miközben egészségügyi intézmények állnak a csőd szélén, iskolákat zárnak be, munkavállalók kerülnek az utcára. Gyimesi azt mondta: felesleges ennyit fordítani az "önreklámra", miközben a beruházás megfelelően publikus, hiszen mindkét hídról és a szegedi oldal Tisza-partjáról jól látható. Ami pedig az ügyvédi díjakat illeti, szintén feleslegesnek tartja az óriási kiadásokat, miközben a városnak, illetve az MSZP-közeli multimilliárdos beruházó

Leisztinger Tamásnak

minden bizonnyal vannak jó jogi képviselői. A Fidesz helyi elnöke úgy fogalmazott: Szeged mai költségvetési helyzetében megengedhetetlen ez a pazarlás, így egyrészt két kérdést intézett Botka Lászlóhoz, melyekben arról érdeklődik, miért kell közel 30 millió forintot ügyvédi munkadíjra, illetve mintegy 30 milliót "önreklámra" költeni. Továbbá felajánlotta: ügyvédi irodájuk ingyen vállalja a beruházás szükséges okiratainak elkészítését, s az így felszabadult pénzt pedig az ellehetetenül szegedi iskolák megsegítésére javasolja fordítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.