Vereség a franciáktól, egy pontot viszünk tovább

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Utolsó csoportmérkőzésén vereséget szenvedett Franciaországtól a magyar férfi kézilabda-válogatott a horvátországi világbajnokságon. Mivel Szlovákia legyőzte Romániát, legjobbjaink egy pontot visznek magukkal a középdöntőbe.

Miután Szlovákia 28-23-ra verte Romániát, a magyar együttes tudta, akkor lehet igazán jó esélye a középdöntőben, ha a franciák ellen sikerül a győzelem. Nos, nem jött össze a siker, hiszen bár a találkozó elején jól tartottuk magunkat, Puljezevics nagyszerűen állta a gall rohamokat, az első félidő közepén hullámvölgybe került válogatottunk – s ebből már csak időlegesen volt kiút.

Az A csoport 5. körében: Franciaország – Magyarország 27-22 (13-8). A magyar együttesben Puljezevics összességében jól teljesített, Katzirz, Herbert és Zubai ezúttal nem szereztek gólt. Válogatotunk harmadikként jutott tovább a csoportból a franciák és a szlovákok társaságában. A középdöntőben Horvátország, Svédország és a meglepetésre a spanyolokat legyőző és kiejtő Dél-Korea ellen folytatjuk. Az első két helyezett juthat az elődöntőbe, a többiek rögtön helyosztót játszanak a másik középdöntős hatosban velük azonos pozícióban végző ellen az 5., 7., 9. és 11. helyért.

A középdöntős csoportunk állása: 1. Franciaország 4 pont (62-48), 2. Horvátország 4 (57-52), 3. Svédország 2 (57-55), 4. Magyarország 1 (46-51), 5. Szlovákia 1 (50-59), 6. Koreai Köztársaság 0 (51-57).

A magyar válogatott további programja (a tévéközvetítések függvényében módosulhat): szombat, 20.30: Horvátország, vasárnap, 18.30: Svédország, kedd, 16.30: Koreai Köztársaság.

Előző sztori

A magyar fűszerpaprikának eredetvédelem kell

Következő sztori

Ifjú szegedi triatlonos nagyszerű sikere