Gyermekfoglalkoztató a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányságon

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: SZEGEDma

Családbarát környezetben tölthetik el a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra érkezők, illetve az ott dolgozók gyermekei az időt abban a foglalkoztatóhelyiségben, amelyet kedden adott át Lukács János dandártábornok.

Az idei esztendő a Családok éve, ennek apropóján alakított ki a főkapitányság bűnmegelőzési osztálya egy gyermekfoglalkoztatót a rendőrségi épületben – mondta a megyei főkapitány.
A rendőri hivatás nem minden esetben tiszteli a kötött munkaidő kereteit, így előfordul, hogy a főkapitányság dolgozói kénytelenek csemetéjüket rövid időre a munkahelyükre behozni, s olyan is megtörténik, hogy az ügyfelek kihallgatásuk idejére nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét. A legkisebbek az új foglalkoztatóban már “gyermekmódra”, játékkal tölthetik el a várakozás perceit – közölte a tábornok.

M. Toronykőy Márta, a bűnmegelőzési osztály vezetője az MTI-nek elmondta, a gyermekfoglalkoztató kialakításának ötlete tavasszal egy baráti beszélgetés során merült föl. Az ötletet tett követte, s létrehozták a helységet, amelybe a berendezések nagy részét a főkapitányság dolgozói ajánlották föl.

Volt, aki plüssállatot, más társasjátékot hozott, de színes televíziót is kaptak. A foglalkoztatóban a gyerekek rajzolhatnak, társasjátékokat játszhatnak vagy akár mesefilmeket is nézhetnek.
Az ügyfelek gyermekeinek felügyeletéről a bűnmegelőzési osztály munkatársai gondoskodnak.

Előző sztori

Dolgozhat tovább az Angliában eltiltott patológus

Következő sztori

Hamarosan régi fényében ragyog Szeged egykori szállodája