Novemberi Szerencsenapok Extra

Bravúr a palánkok alatt: nyert a Szedeák

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

Vasárnap az NB I/B Keleti csoport 11. fordulójában a Jászberényi KSE-t fogadta az SZTE-Szedeák, és bár a szurkolók többsége az ellenfelet vélte esélyesebbnek, a Tisza-parti srácok a parkettán bizonyították be, hogy milyen fából is faragják Szegeden a kosarasokat. Kitűnő csapatjátékkal és Kovács Attila kiemelkedő teljesítményével hatpontos győzelmet arattak.

Kissé visszafogottan nyilatkozott a SZEGEDma.hu-nak az SZTE-Szedeák mestere, Bonifert Domonkos, mikor a vasárnapi Jászberény elleni összecsapáson a tisztes helytállást tűzte ki célul. A találkozó végén ugyanis pontosan ugyan ezt mondhatta az ellenfél trénere, akinek a második negyedtől kétsége sem lehetett afelől, hogy csakis vesztesként utazhatnak ma haza. Mert – ha szegediek edzőjének a mondatainál maradunk –, a fiúk ma este bizony meglepetést okoztak; nem is kicsit…

A feldobást követően a jászberényiek szerezték meg a labdát, s az első kosarat is. A válaszra két akciót kellett várni. A szegediek első tripláját Kovács szerezte (5-6). Itt még úgy tűnt, hogy a papíron nagyobb játékerőt késviselő jászságiak irányítják majd a mérkőzést, hiszen 9-17-re is elhúztak, de egy időkérést követően beállt Kukla Zsolt, aki mindjárt egy hárompontossal indította el a Tisza-pari gőzöst (12-17). Majd még egy, és még egy: Kukla „mesterhármasával” 18-17-re feljött a Szedeák, majd az első negyed végére mindössze csak egy pont maradt a különbség (19-20).
A vonat a második játékrészben is zakatolt tovább: többé már nem vette át a vezetést a vendéggárda. A negyed első tripláját Rezák jegyezhette (28-23). A szegedieknek azonban több betörése is pont nélkül maradt, az egyéni akciók ekkor még akadoztak. Így a küzdelmesen megszerzett előny 28-27-re apadt. A csapatok fej-fej mellett haladtak, ám két labdaszerzést követően hatpontos előnyre tettek szert Bonifert edző tanítványai – még egy zsákolást is láthatott a népes közönség (38-32). Hiába értek el azonban hétpontos előnyt Simándiék, a továbbra is pontatlan egyéni akciókat kegyetlenül megbüntette az egykori szedeákos játékos, Drahos Gábor csapata. Az öltözőbe 43-41-es állásnál vonulhattak pihenni a kosarasok.
Soha rosszabb kezdést: a kilencedik pontos triplát Tóth Viktor küldte a kosárba. Egy perc alatt kilenc pontra növeltük az előnyt, s még néhány akciót követően tizenegy pontnyi különbségnél időkérésre kényszerült a vendégek trénere (naná). Védekezésben egyre masszívabbnak bizonyultunk, támadásban pedig Kovács vitte hátán a csapatot. A Jászberény ekkor „apró” büntetőkkel farigcsálta hátrányát. Sajnos azonban Drahosék két triplával a negyed végére feljöttek 71-69-re.

Az utolsó szakaszt is hárompontossal kezdtük Rezák érdeméből, ám „csak” hét pontig sikerült az előnyünket növelni, amikor is a jászberényi Mészáros Richárd hátulról csúnyán belecsípett Kovács derekába. Kisebb tülekedés alakult ki, és talán némi hab is megjelent a nagyszerűen dobó szegedi játékos ajkának csücskén. Mindenesetre néhány pillanat múlva a lelkesen szurkoló ultrák is megcsodálhatták, hogyan dob egy szegedi legény dühből triplát (85-75). Ha pedig valaki eddig még nem volt benne biztos, a 90-77-re növelt különbség láttán bátran leszögezhette, az SZTE-Szedeák megnyeri a találkozót. És valljuk be, a játék alapján teljesen megérdemelten, és minden kétséget kizáróan. Győzött az SZTE-Szedeák 98-92-re!

Az NB I/B Keleti csoportjának 11. fordulójában: SZTE-Szedeák – Jászberény KSE 98-92 (19-20, 24-21, 28-28, 27-23). Szeged, 400 néző.
SZTE-Szedeák: Simándi 12, Tóth V. 11/3, Fülöp 6, Kovács A. 31/9, Varga D. Csere: Rezák 20/12, Kukla 11/9, Nagy A. 5, Szabad 2, Blahó, Mészáros. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Sporthétvége: Beton-bravúr, HPQ-hullámvölgy

Következő sztori

Rossz oldalra állt a neves kaszkadőr?

Legutóbbi hasonló cikkek