Ujhelyit megint megnevezte egy vádlott a Zuschlag-ügyben

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egykori államtitkár még nem is hallotta a hírt

Fotó: Gémes Sándor

A Zuschlag-per kapcsán újra szóba került Ujhelyi István (MSZP), egykori államtitkár, szőregi országgyűlési képviselő neve. A negyedrendű vádlott, Őri András bár megtagadta a vallomástételt csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon, de a bíró felolvasta a nyomozóhatóság előtt tett vallomását, amelyben felmerült a szőregi képviselő neve is.

Őri András korábbi vallomása szerint a civil szervezetek nem végeztek valós tevékenységet, és a pályázatokon elnyert pénzek Zuschlag Jánoshoz kerültek. Őri azt vallotta, hogy az ifjúsági, gyermek- és sport-munkacsoportban tevékenykedő Ujhelyi Istvántól és Arató Gergelytől is megkérdezte, nem jelent-e problémát, hogy a pályázatok nem valós tevékenységet takarnak, és a magánbankszámlájára is érkeznek pénzek, amelyeket átadott Zuschlagnak. “Ők azt mondták, ne törődjek ezzel, mert ezek az alapítványok Zuschlag érdekeltségébe tartoznak” – mondta a bíró által felolvasott korábbi vallomásában Őri.

Ujhelyi: „…nem voltam érintett az ügyben”

A SZEGEDma.hu megkérdezte Ujhelyi Istvánt, hogy olvasta-e az MTI által csütörtökön közzétett hírt. Az országgyűlési képviselő, korábbi államtitkár portálunknak úgy nyilatkozott, hogy még nem találkozott a kérdéses cikkel. Miután felolvastuk neki Őri nyilatkozatát, Ujhelyi azt mondta, hogy nem emlékszik ilyen beszélgetésre. De egyébként is zavaros a többesszám – ezek szerint a tanú egyszerre beszélt az ügyben vele és Aratóval? „Az ügyészség is már többször kifejtette, hogy nem voltam érintett az ügyben, és ezután sem leszek. A nyilatkozat szerintem akkor lehetne terhelő, ha épp az ellenkezőjét állítaná” – így Ujhelyi.

A híváslista is bizonyít majd

A távirati iroda szerint Német Zsolt ügyész a tárgyaláson indítványozta, hogy a Zuschlag János elsőrendű vádlott cellájában lefoglalt mobiltelefon híváslistáját ellenőrizzék. Utóbbi alapján meg lehet ugyanis bizonyosodni arról, hogy Zuschlag a vádlottársakkal, tanúkkal folytatott-e beszélgetéseket. A per egyébként hétfőn az ötödrendű vádlott, Krausz Csaba kihallgatásával folytatódik.

Előző sztori

Uszodába fojtott civilek – tud úszni egy bűnbak?

Következő sztori

Gyermekével és élettársával végzett egy férfi Szegeden