Sport

Svájcban sem lassított a Szeviép-Szeged

Svájcban sem lassított a Szeviép-Szeged

2008. november 13., csütörtök
Svájcban sem lassított a Szeviép-Szeged

Újabb magabiztos győzelmet aratott a női kosárlabda Európa-kupában a Szeviép-Szeged. A magyar bajnoki bronzérmes így már a legjobb 32 között érezheti magát, ráadásul minden bizonnyal az igen jó pozíciót jelentő 6-0-s győzelem-vereség mutatóval kerül majd tovább...

A svájci Université BC Neuchatel a szegedi mérkőzésen is csak egyes szakaszokban tudta felvenni a versenyt a Tisza-parti alakulattal, s nem történt ez másként a szerda esti találkozón sem. A Szeviép-Szeged végül ellentmondást nem tűrően érvényesítette a papírformát, azaz a magyar és a svájci női kosárlabda közötti különbséget. Lányaink négy győzelemmel vezetik a D csoportot, s ha jövő héten idehaza a Győr, majd ugyancsak Szegeden a Solna Vikings ellen sem hibáznak, akkor százszázalékos teljesítménnyel zárhatják a kvartettet. Ez pedig remek kiindulási alapot jelent majd az egyenes kieséses szakaszra.

A női kosárlabda Európa-kupa D csoportjának 4. körében: Université BC Neuchatel (svájci) – Szeviép-Szeged 52–74 (14–15, 7–15, 16–28, 15–16).

Vezette:

Glod

(luxemburgi),

Jeanneau

(francia). Neuchatel:

Florence 9/3, Turin, Charlier 2, Hicks 18, Kürtösi 9/3.

Csere:

Crelot 7, Mayombo 5, Rol 2, Mwana Ngele, Eppner.

Edző:

Thibaut Petit.

Szeviép:

Németh 15/3, Fürész 4, Almind 14, Tomova 1, Zserzserunova 18/3.

Csere:

Szakács 14/9, Laczi 2, Russai 4, Vincze 2, Pusztai.

Edző:

Donkó Orsolya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.