Egyetem

Formabontó online tanulmányi verseny az SZTE-n

Formabontó online tanulmányi verseny az SZTE-n

2008. november 10., hétfő
Formabontó online tanulmányi verseny az SZTE-n

Szakítva az egyetemek merev hagyományaival, a Szegedi Tudományegyetem rendhagyó tanulmányi versenyt és nyílt napot szervez középiskolás tanulók részére. A Gazdaságtudományi Kar elektronikus oktatási rendszerén meghirdetett online tanulmányi verseny keretében a leendő közgazdászok egy rendkívül életszerű, mégis képzeletbeli világban - Moan és Ursia piacán - szerepjáték közben bizonyíthatják gazdasági és pénzügyi rátermettségüket - tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t a felsőoktatási intézmény.

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar CooSpace rendszerén meghirdetett országos tanulmányi versenyre a szervezők 2008. november 25-ig várják minden olyan középiskolás diák jelentkezését, akik játék közben szeretnék kipróbálni egy vállalat irányítását. A kétfordulós szerepjáték célja, hogy a versenyzők a megadott információk alapján életszerű döntéseket hozzanak, és minél nagyobb profitot szerezzenek. A frissen kinevezett vezérigazgatók feladata lesz, hogy a szükséges eszközök beszerzése után termékeket állítsanak elő, és azokat eladják a fantáziakontinensen található két ország, Moan és Ursia piacán. A játék során azonban az életben is felmerülő problémák nehezítik az előrejutást, melyek megoldása nagyfokú kreativitást és stratégiai gondolkodást igényel a diákoktól. A legjobban teljesítő 28 „vállalatvezető" 2008. december 15-én a Gazdaságtudományi Kar nyílt napján mérkőzhet meg a fődíjért: egy értékes laptopért. Ugyanakkor a nyílt nap az online tanulmányi verseny eredményhirdetésén kívül más érdekes programot is kínál majd, hiszen a klasszikusnak számító kari bemutatkozáson túl nagy hangsúlyt kap az egyetemi élet és légkör bemutatása is. Így például a látogatóknak lehetősége lesz a hallgatókat és a HÖK tagjait is megkérdezni tanulmányi és „egyéb" tapasztalataikról és - rövid regisztrációt követően - bárki kipróbálhatja az elektronikus oktatási rendszer, a CooSpace működését, amit minden GTK-s hallgató használ. „A rendhagyó verseny célja, hogy gyakorlatorientált képzési szemléletünket és az elektronikus oktatási rendszert a diákok játékos formában már a középiskolában is megismerjék. A nyílt nap ugyanakkor szakítva az eddigi hagyományokkal teljesen megnyitja új épületünk kapuit a középiskolásoknak, egy kis ízelítőt adva az egyetemista életből és a GTK-s életérzésből. Ennek szellemében lesznek szakspecifikus előadások, lehet menni a tanulmányi osztályra felvételi ügyekben, lehet kérdezgetni felsőbb évfolyamosokat, és bemutatkoznak a hallgatói szervezetek is" - hangsúlyozza

Szakál Péter,

a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar hivatalvezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.