Fidesz: Botka megcsonkította a 13. havi nyugdíjat

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi kormánypárti egyéni országgyűlési képviselők 13. havi nyugdíj ügyében a keddi parlamenti ülésen leadott szavazatairól, valamint a kormányzati megszorításokkal összefüggésben benyújtott ellenzéki indítványról tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t a Fidesz szegedi frakciója.

„Az Országgyűlés 2008. november 25-én tárgyalta a 13. havi nyugdíjak megcsonkítására vonatkozó kormánypárti javaslatot. Botka László, az MSZP országgyűlési képviselője megszavazta ezt, melynek eredményeként 300 ezer nyugdíjas egyáltalán nem, további 1 millió nyugdíjas pedig csak részben kapja meg a jövőben a 13. havi nyugdíját. Botka László és a javaslatot ugyancsak támogató Ujhelyi István (MSZP), Sándor Klára (SZDSZ) szegedi egyéni országgyűlési képviselők ezzel a lépésükkel a városunkban élő nagyszámú idős ember érdekeivel ellentétesen adták le voksukat, melyért politikai felelősség terheli őket” – olvasható a Hüvös László frakcióvezető által jegyzett nyilatkozatban.

A Fidesz helyi képviselőcsoportjának álláspontja szerint ezzel a döntésükkel az MSZP-SZDSZ szegedi egyéni országgyűlési képviselői bebizonyították, hogy fontosabb nekik a Gyurcsány-kormány politikai túlélése és hatalomban tartása, mint több ezer szegedi nyugdíjas jogos érdekének a képviselete.

A szegedi Fidesz-KDNP frakciószövetség ezért keddi bejelentésének megfelelően a szerdai napon benyújtotta indítványát, melyben javasolja, hogy a város közgyűlése – élve az önkormányzati törvényben biztosított jogával – felterjesztésben tiltakozzon a Gyurcsány-kormánynál a nyugdíjasokat, köztisztviselőket, közalkalmazottakat érintő megszorítások miatt.

„E felterjesztésben kérjük a kormányt, hogy a 13. havi nyugdíjak tekintetében kezdeményezze az Országgyűlésben a 2008. november 25-i szavazást megelőzően érvényben lévő törvényi szabályozás visszaállítását, illetve ne kezdeményezzen olyan törvényjavaslatot, mely a közalkalmazottak és köztisztviselők 13. havi fizetésének megvonását eredményezné MSZP-SZDSZ-es országgyűlési támogatás esetén. Bízunk abban, hogy a szegedi közgyűlés kormánypárti többsége is támogatja indítványunkat, és felemeli szavát a szociális válságot elmélyítő kormányzati intézkedésekkel és tervekkel szemben” – zárul a közlemény.

Előző sztori

Európában magyarul gondolkodni

Következő sztori

Szeged a Groupama Mozdulj a városért! országos verseny győztese