Vasárnap Szolnokon lép pályára a Tisza Volán SC

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 10. fordulót játsszák a hétvégén a labdarúgó NB III Alföld csoportjában. A szegedi Tisza Volán SC, mely a múlt héten hatalmas bravúrral legyőzte a listavezető Kecskemétet, ismét nehéz ellenféllel találkozik: a Szolnoki Spartacus otthonában lép pályára vasárnap 15.30-kor. Néhány meccset viszont már szombaton megrendeztek.

A 9. forduló eredményei rendkívül összetömörítették az él- és a középmezőnyt az Alföld csoportban: a 3. helyen álló Algyő és a 9. helyen tanyázó Tisza Volán között például mindösszesen négy pont a különbség, ugyanakkor a 14. Izsák is csak öt egységnyire van lemaradva a szegediektől. Kiegyensúlyozott tehát a bajnokság, úgy tűnik, minden pontnak komoly jelentősége lehet a végelszámolásnál.

A Volán is abban a reményben utazik Szolnokra, hogy nem üres kézzel tér majd haza. A hazai gárda eddig tizenöt pontot gyűjtött (négy győzelem, három döntetlen és két vereség áll a nevük mellett), legutóbb 5-3-ra kaptak ki Budafokon. A tizenhárom pontos szegedieknek viszont remekül sikerült a 9. kör, hiszen nagyszerű játékkal fektették két vállra az éllovas KTE II.-t (3-2). Jó formában várja tehát a Tisza-parti rangadót Buchholcz Gábor legénysége, s bizakodásra adhat okot, hogy Baji Renátó is letöltötte egy mérkőzésre szóló eltiltását, amit még kispesti kiállításáért kapott.

A gárda felkészülése zavartalanul, jó hangulatban zajlott a héten, a fiúk maximális hőfokon égtek mindegyik edzésen, nagyon feldobta őket a Kecskemét legyőzése – mondta portálunknak a vezetőedző. “Egyre erősebbek, egyre jobban belelendülnek azok is, akik korábban sérüléssel bajlódtak, hamarosan edzőmeccseket is a programba iktatunk, hogy még inkább segítsük visszatérésüket. Ami a szolnoki fellépést illeti, a hírek szerint az NB III legrosszabb talajú pályáján kell futballoznunk, s nem is mi vagyunk az esélyesek, hiszen a Spartacus odahaza egy döntetlen kivételével valamennyi találkozóját megnyerte. Ennek ellenére nem ijedünk meg tőlük, ponttal vagy pontokkal szeretnénk távozni. Az elejét zárt védekezéssel kell átvészelnünk, ezt követően megpróbáljuk a ránk jellemző, labdaszerzésekből induló gyors ellencsapásokat játszani. Ha sikerül értékesítenünk a helyzeketet, nem lesz problémánk Szolnokon sem. Külön felhívtam a fiúk figyelmét az ellenfél gólzsákjára, Ruskóra, a pontrúgásoknál fokozottan kell őt őriznünk. Az eddigi eredményeinkkel már kivívtuk a riválisok tiszteletét, senki sem mehet ellenünk biztosra, ugyanakkor hangsúlyozom, a mi célunk az, hogy a következő szezonra alakítsunk ki igazán ütőképes, a feljutásra is esélyes együttest” – nyilatkozta Buchholcz Gábor.

A Volánban tehát visszatér Baji Renátó, Mórocz Zsolt viszont kénytelen kihagyni a derbit, mert a Kecskemét elleni kiállítása egy meccs eltiltást ért. Török Ádám bokasérüléssel bajlódik, Beretka Péternek pedig lágyéksérülés okozott gondot a hét elején, de már rendeződött a probléma, mint ahogy a többiek is épek és egészségesek – s rendkívül elszántak!

A tervezett kezdőcsapat így néz ki: Dongó – Mészáros, Dargó, Grünwald, Udvari – Szabó A., Szilágyi – Baji R., Huszárik, Beretka – Kazi.

A mérkőzés részleteiről természetesen beszámolunk a SZEGEDma.hu-n.

Az NB III Alföld csoport 10. fordulójában szombaton:

Monor – Gyula 1-4
Újbuda – Érd 1-6
Kiskunfélegyháza – Orosháza 1-2
Algyő – Budafok 3-0

A megyei I. osztály 10. fordulójának szombati meccsein:

Mindszent – Ásotthalom 3-3
Kiszombor – Nagymágocs 4-1
Csongrád – Kistelek 3-1

A megyei III. osztály 9. körében:

Zákányszék – IKV Alsóváros 1-6

Előző sztori

A Visegrádi Négyek a mérnökképzés átalakításáról

Következő sztori

Aki a pofonokra, rúgásokra és az őrizőkre is figyel