Szombat- vasárnap: Mindenszentek és halottak napja

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ez a hétvége sokkal inkább az emlékezés és kegyelet jegyében telik, mintsem a rendezvények sokaságában. Sokan elutaztak hétvégére szeretteik sírját felkeresni, akik pedig itthon maradnak, többnyire otthon is maradnak ezen a hétvégén. Ám azoknak, akiknek nem az emlékezés tölti ki e napokat, néhány programot azért kínálunk. Apácák a pácban vasárnap az IH-ban, Napsugár a bábszínházban, és ezen a hétvégén is vár a múzeum. Sok jó filmet vetítenek – emlékeznek még a Hairre? Felejthetetlen. Most újra megnézhetik, és a fiataloknak jó kis buli-választék van…

Apácák a pácban vasárnap

Az IH Rendezvényközpontban játsszák ismét az Apáca-pác című musicalt vasárnap15 órakor és 19 órakor.

Dan Goggin darabja egy nagyon vidám revümusical, amely igazi, felhőtlen szórakozást ígér a közönségnek. A hobokeni kis nővérek a Szent Helén-hegyen álló apácazárdában élik csendes, egyszerű mindennapjaikat, amikor váratlan katasztrófa történik: amíg öten a szomszédos Mária dombon bingóznak, az otthon maradt nővérek halálos ételmérgezést szenvednek a meggondolatlan Júlia nővér főztjétől. Az életben maradottakra vár a feladat, hogy elbúcsúztassák és eltemettessék  megboldogult társaikat. A pénz azonban kevés és hiába próbálnak képeslap árusítással segíteni helyzetükön, a halottak közül négyen egy hűtőládában várják, hogy a lelkes kis csapat megszerezze a végtisztességükhöz hiányzó összeget. Az ötlet, hogy egy jótékonysági rendezvény során egy kis showműsor keretében fellépjenek, Mária Regina nővér fejéből pattan ki, ám még ő sem sejtheti, hogy ezzel milyen lavinaszerű események sorozatát indítja el.

Szereplők: Mária Regina nővér – Szilágyi Annamária, Mária Huberta nővér – Kürtös Petra, Mária Roberta nővér – Varga T. Zsuzsa, Mária Amnesia nővér – Márkus Judit, Mária Lea nővér – Papp Gabriella. Rendező, díszlettervező – Janik László, jelmez – Papp Janó.
A jegyek ára: 1.800,- Ft

Napsugár a bábszínházban

A Kövér Béla Bábszínház vasárnap délelőtt 11 órakor várja nézőit a Napsugár című előadással, a pincében lakó magányos kisegér és a törött lábú porcelán balerina érzelmes, kedves történetével.

Még mindig Bábel világa a múzeumban

A Móra Ferenc Múzeum szombaton és vasárnap 10 órától ismét várja a látogatókat a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében rendezett kiállításra. És látta Isten, hogy jó…”, bibliai műkincseket bemutató kiállításhoz kapcsolódva A Bábel világa című festményen keresztül a résztvevők áttekinthetik a történelmi eseményeket, a technika fejlődését a kezdetektől napjainkig a festőművész bemutatásában.

A hétvégén a mozikban különleges filmek

A Grand Caféban szombaton17 órakor és19 órakor ‘68-as filmek : 17 órától „Azok a fiatalok”- Extázis 7-től 10-ig (Rendező: Kovács András 1969), 19 órától: Katharina Blum elveszett tisztessége (rendezte: Volker Schlöndorff, 1975)
21 órától Che Guevara: A motoros naplója (Diarios de motocicleta) amerikai-angol-argentin-német-chilei-perui-kubai-mexikói-francia koprodukció rendező: Walter Salles.

Vasárnap 17 és 19 órától ’68-as filmek, ezúttal 17 órakor  Hair (rendezte: Miloš Forman, 1979.), 19 órakor Hímnem-nőnem (Masculin, féminin) Rendező: Godard, 1966. 21 órától Che Guevara: A motoros naplója (Diarios de motocicleta) amerikai-angol-argentin-német-chilei-perui-kubai-mexikói-francia koprodukció rendező: Walter Salles.

A Belvárosi mozi szombati és vasárnapi műsora: A Zsigmond Vilmos teremben 15.30-kor, 17.45-kor és 20 órakor  az Éjszaka a parton című amerikai film látható, a főszerepben Diane Lane és Richard Gere. A Balázs Béla teremben 16.15-től és 20.45-től a Mázli című, 18.30-tól pedig a Para című magyar filmeket vetítik. A Csőke József teremben 16 órától a Hol az ördögben van Oszama bin-Laden? című francia-amerikai dokumentumfilm, 18.15-től és 20.30-tól a Csak egy szerelmesfilm című dán produkció látható.

Ugyanott a Casablanca Kávézóban: szombaton Retro buli. A lemezjátszóknál Dévényi Tibor, a házigazda: Banadi. Vasárnap Party Time, DJ E-Thony/Vick.

És még több buli

A JATE Klubban szombaton 21 órakor Kiscsillag koncert. A koncert után buli! Házigazda: Bende Gábor. A Kisteremben: Dj Alma. A koncert utáni buli a lányoknak ingyenes!

A SZOTE Klubban szombaton 22 órakor Shine on party, DJ Lennard.

Előző sztori

Felavatták Abádi Benedek szobrát

Következő sztori

Új elnöke van a szegedi Fidelitasnak