Sport

Labdarúgás: a Volán vagy az Újbuda jut át a holtponton?

Labdarúgás: a Volán vagy az Újbuda jut át a holtponton?

2008. október 31., péntek
Labdarúgás: a Volán vagy az Újbuda jut át a holtponton?

A labdarúgó NB III Alföld csoport 13. fordulójában szombaton 14 órától az Újbuda TC-t fogadja a Tisza Volán SC. Két olyan együttes csap össze a Felső Tisza parton, mely előző három találkozóján nem tudott nyerni, így mindkettőjük számára úgy kellene most a győzelem, mint egy falat kenyér. A két vezetőedzőt, a szegedi és az újbudai mágust, Buchholcz Gábort, illetve Verebes Józsefet kérdeztük várakozásaikról.

A Tisza Volán SC a 10., az Újbuda TC a 14. helyről várja a szombati találkozót. Fontos összecsapársról van szó, hiszen mindkét együttes szeretne feljebb lépni kicsit a tabellán, ahogy közeledik a téli szünet. Hiszen már csupán három kör van hátra a pihenőig!

Verebes József: Pihent csapatom meglepetést okozhat

Rapszodikus kis csapat a vendég Újbuda, hiszen az első négy találkozóját elveszítette, majd a következő öt meccsen veretlen maradt - kasszírozott is kilenc pontot -, végül a legutóbbi három meccsen három kimondottan nagy pofonba szaladt bele: az Érd és az Orosháza hatot, a Budafok hármat rúgott a gárdának, melynek kispadjára a szezon közben ült át az NB II-es Vác-Újbudáról érkezett

Verebes József

. A labdarúgás igazán nem a kisasszonyok sportja, honnan ez a szeszélyesség? - ezt a kérdést tette fel a SZEGEDma.hu a Mágusnak, aki korábban a Győrrel és az MTK-val is bajnoki címet szerzett az NB I-ben, s a magyar válogatottat is irányította szövetségi kapitányként. "Azzal a problémával küszködünk, hogy kevés játékos áll a rendelkezésünkre, ráadásul mind igen fiatalok, akiknek az ifiben és a felnőttben is helyt kell állniuk. Az utóbbi fordulókban egy ifimeccs másnapján lépett pályára a nagycsapat, s sajnos a fiúk nem tudták kipihenni magukat, ezért valóban komoly vereségeket szenvedtünk. A télen mindenképpen változatni fogunk ezen, tehát új labdarúgók igazolásával olyan gárdát alakítunk ki, melynek legtöbb tagját nem terhelik majd a korosztályos meccsek. Ezt a három fordulót pedig valahogy kibekkeljük addig. Nemrégiben vettem át az Újbudát, tehát még nem volt túl sok idő arra, hogy a csapat elsajátítsa az általam tervezett játékrendszert, de látok biztató jeleket, s arra használom ezeket a heteket, hogy kielemezzem, kik azok, akikre tavasztól a felnőttben számíthatok. Őszintén bevallom, nem ismerem a Tisza Volánt, csak annyit tudok, hogy hozzánk hasonlóan fiatal társaságról van szó. Nagy csatát várok tehát szombaton, s figyelmeztetem a szegedieket, vigyázniuk kellett, hiszen bár előrább tartanak, mint mi, ezen a héten el tudtuk halasztani az ifimeccset, így pihenten lépünk pályára - úgy pedig bárkit meg tudnak lepni a fiaink" - nyilatkozta portálunknak a vendégek mestere.

Buchholcz Gábor: Bizonyítanunk kell közönségünknek

Bár nem játszott rosszul a Tisza Volán SC, az elmúlt három körben a szegedi együttes sem tudott nyerni: a szolnoki vereséget az Algyő elleni hazai, illetve a Kiskunfélegyháza elleni idegenbeli iksz követte. "Veszítettünk négy pontot, meg kell kezdeni ezek visszaszerzését. Az Újbuda ellen kötelező a győzelem!" - jelentette ki a SZEGEDma.hu-nak

Buchholcz Gábor,

a Volán mestere. A szakvezetés a nyáron tizenöt pont megszerzését tűzte ki az őszre a fiatal csapat elé, ez a tizenöt pont már meg is van, ám egyértelmű: a Tisza-partiak nem dőlnek hátra, s további hat-hét pontot terveznek a hátrelévő három körben, hogy minél nyugodtabban telehessenek. "Nem téveszt meg bennünket, hogy az Újbuda utóbbi meccsei rosszabbul sikerültek, tisztában vagyunk vele, hogy hajtós, lelkes, fiatal együttes látogat hozzánk. Felkészültünk ellenük, pihentek vagyunk mi is, úgyhogy nincs mitől tartanunk. Arra tökreszünk, hogy rájuk erőltessük az akaratunkat, s a Volánt - főként hazai környezetben - jellemző korszerű támadófutballt mutassunk be közönségünknek. Az értünk szorítók igazán megérdemlik, hogy győztes meccs végén tapsolhassák meg a fiúkat! Meg kell mondjam, a csapat ezen a héten olyan elszántsággal készült, mint talán még soha ebben a szezonban! Látszik, hogy sokan jöttek vissza sérülésből, nagy a harc a kezdőbe, illetve a padra kerülésért. Ennek lett a következménye néhány edzésbaleset is:

Vida Gergő Nagy Zsolttal

ütközött szerencsétlenül,

Baji Renátónak

pedig az orra sérült meg egy összecsapásnál" - tájékoztatott a vezetőedző. A kezdőt illetően még nem tisztult le teljesen a kép. Ami biztos, az elmúlt fordulóban kiállított

Mészáros

és Nagy Zsolt egy-egymeccses eltiltás miatt hiányozni fog.

Szabó Attila

megfázás,

Udvari Szabolcs

húzódás miatt hagyott ki néhány edzést, de a szakvezetés bízik benne, hogy ők pályára tudnak lépni. Baji Renátónak az orvos saját felelősségére engedélyezte a játékot. Visszatérhet eltiltásából

Mórocz Zsolt

, s immár

Dargó Balázs

is teljes értékű munkát végez. Szerencsére van variációs lehetőség, hiszen hátul

Garamvölgyi

, középen

Frank

és

Gerebicz,

elöl pedig

Bárdosi

vár bevetésre, ha arra kerül a sor.

A tervezett tizenegy tehát így néz ki:

Dongó

- Vida, Udvari vagy Dargó,

Grünwald

, Szabó vagy Garamvölgyi -

Mórocz, Szilágyi

-

Beretka, Huszárik,

Baji R. vagy Bárdosi -

Kazi.

A Tisza Volán SC - Újbuda TC összecsapás tehát szombaton 14 órakor kezdődik a Felső Tisza parti stadionban, a találkozóról - ahogy megszokhatták - részletes tudósítással jelentkezik majd a SZEGEDma.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.