Labdarúgás: egy szabadrúgás lett a Volán veszte

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

A labdarúgó NB III Alföld csoport 10. fordulójában vereséget szenvedett a Tisza Volán SC. A szegediek a szünetben még 0-0-ra álltak, ám a második félidőben a hazai Spartacus egy 25 méteres szabadrúgásgóllal kiharcolta a győzelmet: 1-0. Jó hír viszont, hogy a megyei III. osztályban újra győzött az FK.

A Szolnoki Spartacus – Tisza Volán SC mérkőzés rövid gyászszünettel kezdődött a tragikus körülmények között elhunyt Dajka József Békés megyei játékvezető emlékére.
Az 5. és a 9. helyezett találkozóját mindkét fél szórványos támadásokkal indította, nem is annyira egymással, mint a pálya irreális, kritikán aluli talajával küzdöttek. (Nem hiába mondta tegnap portálunknak Buchholcz Gábor szegedi mester, hogy a pályától talán jobban tart, mint a Szolnoktól…) Az első játékrészben nem is esett gól. Az 58. percben aztán a kaputól 25 méterre szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, s a korábbi NB I-es játékos, Szoboszlai Imre remek löketével meg is szerezték a vezetést, 1-0.
Próbálkozott a Szeged, de sajnos nem sokra jutott a továbbiakban sem. Összességében elmondható, hogy egyenlő erők küzdelmében a szerencse és egy jól eltalált szabadrúgás döntött. A Tisza Volán SC így helyet rontott a tabellán, jelenleg a 10. Jövő szombaton az Algyő látogat a Felső Tisza parti stadionba – az sem lesz könnyű…

Buchholcz-kritika: Kritikán aluli volt a hozzáállás!

A Tisza Volán vezetőedzője a SZEGEDma.hu-nak a meccs után azt mondta: csalódott néhány tanítványa hozzáállása miatt, egyben felháborítónak tartja a mutatott játékukat. “Lehet, hogy egyeseket kicsit jóllakottá tettek az eddigi sikerek, a Kecskemét legyőzése, mindenesetre megengedhetetlen, amit ma nyújtottak. Gondolok itt elsősorban Beretka Péterre, másodszor pedig Baji Renátóra – tűrhetetlen, hogy átessenek a ló túlsó oldalára. Ennél jóval több akarat, jóval nagyobb alázat kell, át kell érezniük az NB III eszmei értékét. Ma egyedül a védelemmel lehettem elégedett, a támadósorunk csődöt mondott, Kazi hiába verekedett a masszív szolnoki hátsó alakzattal, nem kapott támogatást a többiektől. Így nem is tudtunk igazi helyzetet kialakítani. Sajnos a vártnál jobban megéreztük Mórocz Zsolt hiányát is, nagyon nagy segítség az számomra, ahogy ő belül összefogja, fegyelmezi a többieket. Null nulla szaga volt az összecsapásnak, ám egy szép szabadrúgásgól végül a hazaiak javára döntött. A pálya talaja szörnyű volt, de nem ez döntött, hanem az, hogy csapnivalóan játszottunk” – nyilatkozta Buchholz Gábor a SZEGEDma.hu-nak.

FK-siker Kübekházán a megye III-ban

Az FK 1899 Szeged házi statisztikáiból az derül ki, hogy a Kübekháza ellen vívták a kék-fekete fiúk az eddigi legtöbb bajnoki mérkőzést. Egész pontosan a mostani fordulóig nyolc összecsapásnál tartott a két klub. Ezek között volt ilyen is, olyan is, eleinte a hazaiak hozták ugyan a pontokat, de immár másfél éve nem termett nekik babér egy döntetlent leszámítva. A realitás most is ezt ígérte, de tudni kell a kübeki fiúkról, tudásukat képesek szívvel pótolni, nem adják fel egy-kétgólos hátránynál sem, az ellenféltől függetlenül. Mindehhez társul még egy meglehetősen göröngyös talajú játéktér, egyszóval senki nem mehet biztosra ellenük. Legutóbb például (igaz idegenben) épp a listavezető IKV-t szorongatták meg, a Szabadság téren csak minimális vereséget szenvedtek.
Még egy kis adalék a Kübek-FK derbikhez: a kis falu életét egy párszor már feldúló Ultras Szeged legénységét kiemelt figyelemmel kezelik, polgárőrtől a körzeti megbízottig ki van rendelve mindenki. Ezúttal szerencsére semmi atrocitás nem történt, mindkét fél számára megnyugtató módon zajlott le a nap.
És most a meccsről: a szegediek mezőnyfölényét Holecska már az első félidő derekán gólra váltotta, egy közeli lövése talált utat a hálóba. Ezután a vendégek rá is ültek babérjaikra, bár volt néhány komoly sanszuk a további találatra. Fordulás után a hazaiak meglepetésre szorongatni kezdtek, és egy szélen vezetett támadás után ki is egyenlítettek. Ezután is elég intenzíven ostromolták a Szeged kapuját, nagyjából húsz percig uralták a játékot. Erre válaszként a kispadról (amelyet Kübeken két lefektetett tuskó helyettesít…) érkezett a vérfrissítés gólra éhes támadók személyében. Túróczi két kontráját Kaiser még egy találattal fejelte meg, szurkolásra ösztönözve ezzel a vendégtábort.
A kékek ezzel a három ponttal visszaküzdötték magukat a dobogóra, ami biztató jel a jövő vasárnapi IKV elleni városi derbire. Az első helyezettől mindössze három pontnyira, azaz egy győzelemre vannak, sokak vágya, hogy ez a kis különbség minél hamarabb eltűnjön.

Az NB III Alföld csoport 10. fordulójában:

Szolnoki Spartacus – Tisza Volán SC 1-0 (0-0). Szolnok, 100 néző. Vezette: Medovarszki.
Szolnok: Kiri – Rónyai, Boda, Lécz, Bezzeg – Dálnoki, Gódor (Mile), Lengyel (Felföldi), Szoboszlai – Horváth, Benedek (Szakács). Edző: Gömöri Béla.
Volán: Dongó – Mészáros (Vida), Grünwald, Dargó, Szabó A. – Szilágyi, Udvari – Baji R., Huszárik, Beretka (Nagy Zs.) – Kazi (Bárdosi). Edző: Buchholcz Gábor.
Gólszerző: Szoboszlai.

Monor – Gyula 1-4
Újbuda – Érd 1-6
Kiskunfélegyháza – Orosháza 1-2
Algyő – Budafok 3-0
Izsák – Hódmezővásárhely 3-1
Bp. Honvéd II. – Jászapáti 4-0
Kecskeméti TE II. – Dabas 5-0

A bajnokság állása 10 forduló után: 1. Kecskeméti TE 24 pont, 2. Algyő 20, 3. Budafok 19, 4. Bp. Honvéd II. 19, 5. Szolnoki Spartacus 18, … 10. Tisza Volán SC 13.

A megyei I. osztály 10. fordulójában:

Mindszent – Ásotthalom 3-3
Kiszombor – Nagymágocs 4-1
Csongrád – Kistelek 3-1
Tiszasziget – Röszke 0-1
SZVSE-Gyálarét – Tápé 4-1
Sándorfalva – Újszentiván 5-0
Mórahalom – Szentesi Kinizsi 2-2
Balástya – Kiskundorozsma 0-3

Az élcsoport: 1. Sándorfalva 28 pont, 2. Mórahalom 23, 3. Kiskundorozsma 23, 4. Csongrád 18, 5. Kistelek 17.

A megyei II. osztály 10. körének szegedi vonatkozású eredménye:

Üllés – USC Tanárképző 3-3

A megyei III. osztály 9. körében:

Zákányszék – IKV Alsóváros 1-6
Kübekháza – FK 1899 Szeged 1-4 (0-1). FK: Brunczvik – Meszes, Havas, Hüvös, Burzon – Lednitzky, Fodor – Joszt, Hulánszky, Murányi – Holecska. Játékos-edző: Hüvös Gábor. Cserék: Túróczi, Majoros, Kaiser, Csillag, Vozár, Halász. Gólszerzők. Holecska, Túróczi 2, Kaiser. Sárga: Brunczvik.

Előző sztori

Pacalpiknik a Mars téren – új szegedikum született?

Következő sztori

Sporthétvége: eltékozolt szegedi előnyök – galéria!