Kedd: mindenféle muzsika!

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Akár muzsikáló keddnek is nevezhetnénk a mai napot. Orgona, zongora, szimfonikusok, rock, táncház és Beatrice. Ebből bárki könnyedén válaszhat! A könyvek szerelmeseinek ma három programot is ajánl a Somogyi Könyvtár, lesz verses tanúskodás a JATE-ban, beszélgetés a festészetről, „Vitamin” a Grand caféban, sok jó mozi és nagy buli a SZOTE Klubban. Bár kellemetlenül hűvös van, ma sem érdemes a kályha mellett ücsörögni!

A Somogyi-könyvtár és a fiókkönyvtárak rendezvényei

Somlyó Zoltántól Füst Milánig címmel  könyvbemutatót tartanak kedden 17.30-tól a Somogyi-könyvtárban, ahol  Zsoldos Sándorral Veszelka Attila beszélget.

A Csillag téri fiókkönyvtárban kedden 16 óra kor – 30 éves a Csillag téri fiókkönyvtár. Találkozó és A mi csillagunk című játék eredményhirdetése
Ugyancsak kedden 16 órától a Tarjáni fiókkönyvtárbanŐsz az irodalomban – megemlékezés az idősek napjáról.

Zsigmondné Pap Éva zongorahangversenye

A ZMK Fricsay Ferenc Hangversenyteremben (Tisza Lajos krt. 79-81.) kedden este 19 órakor Zsigmondné Pap Éva zongorahangversenyét hallgathatják meg.

Műsor: J. S. Bach: G-dúr francia szvit,  Debussy: Suite bergamasque, Bartók Béla: Szonáta 2 zongorára és ütőhangszerekre. Közreműködik: Zsigmond Zoltán (zongora), Siklósi Gábor (ütőhangszerek), Mucsi Gergely.

Collegium Musicum Orgonahangverseny

Az SZTE ZMK orgona tanszakának hangversenye szól az Alsóvárosi Ferences Templomban kedden 19 órától. Vezető tanár: Csanádi László DLA.

A Szegedi Nemzeti Színházban is muzsika

A Nagyszínházban kedden 19.30-kor Filharmóniai koncert, a Kisszínházban pedig 19 órától Mandragóra. Az előadásra a  Páger Antal 2. bérlet érvényes.

„Könnyebb” zene a Millenniumi Kávéházban

Az Indigó együttes ad koncertet kedden 20 órakor a Millenniumi Kávéházban. A nemrégiben átalakult szegedi zenekar továbbra is élő koncertes válogatást kínál a magyar rockzene legjobb dalaiból. A zenekar tagjai: Putnoki Sándor, Halász Imre, Ménesi Tamás, Dr. Török Gábor, Fodor István.
A Kövér Béla Bábszínház műsorán kedden a szokott időben, azaz délelőtt 10 órakor, Napsugár – Muf, a kisegér, és a törött lábú porcelán balerina megható történetét láthatják. A Papírsárkány bérlet érvényes.

Jó mozik – és Vitamin!

A Grand Caféban hétfőn 17 órától Szerelmem, Szarajevó, (Grbavica: The Land of My Dreams) feliratos osztrák-német film, rendező: Jasmila Zbanic, 19 órától Szerelem másképp (Legaturi Bolnavicioase), feliratos román film, rendező: Tudor Giurgiu.

21 órától Vitamin – irodalmi beszélgetések. Kiss Judit Ágnes A keresztanya című, Szomor Veron történetei alcímű, regénypályázat-díjnyertes regénye lesz a téma. Vajon melyek a mű belső értékei? Ez is szóba kerül a Vitaminban. Beszélgetők: Darabos Enikő, Erdélyi Ágnes, Szilasi László – moderátor: Gaborják Ádám.

A Belvárosi Mozi műsorán hétfőn a Zsigmond Vilmos teremben 15.30-tól a Hullám (német film), 17.45-től és este nyolckor Tükrök (amerikai film).
A Balázs Béla terem műsorán délután 16.15-től Világmegváltók-sorozat, 18.30-tól és 20.45- től a Hullám német filmet vetítik. A Csőke József teremben 16 órakor és 18.15-től A nyomozó című magyar, este fél kilenckor pedig a Fél Nelson című amerikai filmet nézhetik meg az édeklődők.

Árpádok útján a Közéleti Kávéházban

Az Illés Panzió-Stüszi Vadász Étterem (Maros u. 37.) a Közéleti Kávéház keddi, délután öt órakor kezdődő, Árpádok útján című rendezvényének helyszíne. Vendégek: Szűcs Árpád festőművész, Szombathelyi Árpád festőművész. Háziasszony: Karkas Mihályné.

Verses tanúskodás, táncház és Beatrice az egyetemi klubokban

A JATE Klubban kedden18 órától Volttól az elkövetkezőkig – avagy milyen hosszú a tarack szára? címmel irodalmi est, keresztmetszet kortárs költők verseiből, Balla Zsófiától Kukorelly Endrén át Varró Dánielig. “Többféle meghatározással is kísérletezem, és ezek egyike az volt, hogy a mű: tanúskodás. Az ember legyen annak a világnak tanúja, amely világban él. Ott él és mellette tanúskodik. Bárhogyan is akarom, nem tudom másképpen mondani.” – írja Hamvas Béla. Ezúttal “tanúskodnak”: Márkus Melinda és Szívós László, a Szegedi Nemzeti Színház művészei.
Ugyanott este nyolckor Rozsdamaró Táncház. Táncot tanít: Varga Sándor.

A SZOTE Klubba Beatrice koncertre várják a rajongókat kedden este 21 órakor.
És nem mellékesen: Istennyila akció 2=3, “Lampionos est” JUGYU Buli Patkós Attilával.

Előző sztori

56-os dokumentumok a múzeumnak egy egyetemistától

Következő sztori

Szalay-Berzeviczy: Vagy összefogás lesz, vagy pedig Mohács