Hétvége: fesztiválok közt

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvége tulajdonképpen pénteken kezdődött, legalábbis ami a gazdag programkínálatot illeti. Ne engedjük, hogy a cudar idő kedvünket szegje, szombat-vasárnap folytatódik a “show”…

Mindenekelőtt az Őszi Kulturális Fesztivál mai kínálatából szemezgetünk, először szombat: az Alsóvárosi Kultúrházban 19 órától a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) Némá de Levente produkcióját láthatja a közönség, műfaját tekintve “romantikus mesejáték felnőtteknek, egy részben”, Heltai Jenő vígjátéka nyomán. A Grand Caféban folytatódik a kalandozás a “Fassbinder-univerzumban” (13 órától: Berlin, Alexanderplatz 1-7. rész /két szünettel/ és 21 órától Veronika Voss vágyakozása). Este 20 órától a Millenniumi Kávéház Blues Bell-koncerttel várja az érdeklődőket, a Millenniumi Klubban 18 órától az Istennél a kegyelem című történelmi játékot tekintheti meg a közönség, mely Damjanich János leveleinek felhasználásával készült. Vasárnap 13 órától a Grand Caféban folytatódik a Berlin, Alexanderplatz vetítése, a Millenniumi Kávéházban pedig 19 órától Matthew Mitchell ImprovArt Trio zenekar játszik.

A rossz idő ellenére folytatódik a hétvégén a Szegedi Paprikafesztivál – Csongrád megyei Paprikasó is, amire számíthatunk: népdalok, néptánc, ma a Kender zenekar előadásában vásári muzsika és még nagyon sok minden más, részletes lásd ITT.

Szombaton az Októberi Könyvtári Hetek 2008 rendezvénysorozat keretében Mesés családi délelőttre várják a gyerekeket a Somogyi-könyvtár gyermekkönyvtárába, vendég: Berg Judit. Szintén szülők, illetve gyerekek figyelmébe: A Móra-múzeumban Ószövetségi történetek címmel négy foglalkozásból álló sorozatot rendeznek, mely az „És látta Isten, hogy jó…” bibliai műkincseket bemutató kiállításhoz kapcsolódva bibliai témákat dolgoz fel gyerekekkel a kiállítás műtárgyait felhasználva. A belépés ingyenes.

Szombat-vasárnap az egyéni látogatóké a terep a Szegedi Vadasparkban, ahol az Állatok Világnapja alkalmából sok más mellett játékos állatkert-felfedezésre is várják az érdeklődőket, részletesen lásd http://www.zoo.szeged.hu.

A premier után ma este 19 órától ismét játsszák a Toscát a nagyszínházban, a kisszínházban pedig a Mandragórát (részletek a Szegedi Nemzeti Színház honlapján).

Vasárnap 19 órától az IH Rendezvényközpontban rendezik meg az I. Szegedi Fúvószenekari Fesztivált, a belépés ingyenes, részletek ITT.

És a végül, ha e programkavalkád ellenére mégis elvágynánk Szegedről, ajánljuk például Hódmezővásárhelyet, ahol szombaton Ákos jubileumi exkluzív dalestet ad a Fekete Sas Rendezvényházban 17:00 és 20:30 órakor, a részleteket lásd ITT.

Előző sztori

Bábel-világ a Móra Ferenc Múzeumban

Következő sztori

Vadállatetetés és borzongató simogatás Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek