Csütörtök: Nyugat, dzsessz és gazdaságpolitika

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha csütörtök, felpezsdül a város. A végén bulik várnak, de addig a művészetek. Tessék töltődni… Lehet.

Ma 15 óráig látogatható még a Somogyi-könyvtár előtt állomásozó Nyugat100 Busz, a Petőfi Irodalmi Múzeum ingyenes mozgó kiállítása, ahol a százéves Nyugatot többféle megközelítésben bemutató, reprezentatív kiállítást. A buszon a korszakos jelentőségű folyóirat történetét és fontosabb alkotóit dokumentumok és fotók százaival, hangfelvételek és archív filmfelvételek segítségével mutatják be. Mindemellett könyvjelzőket, noteszokat, képeslapokat és hűtőmágneseket is lehet vásárolni.

Délután öt órától “Kozmetika az ősz tükrében” címmel hallgathatunk idevágó gondolatokat a Közéleti Kávéház keretében az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar tárgyában (Szeged Rákóczi tér 1.). Háziasszony:
Margittai Orsolya és Bacsó Kincső.

Délután hat órától a Móra Ferenc Múzeum bibliaiműkincs-tárlatának kísérőrendezvényeként Lévai Anikóval, Orbán Viktor korábbi miniszterelnök feleségével Sándor János rendező beszélget a Könyvek Könyvéről. A felmerülő kérdések között arról is sz lesz, hogy miként élhetőek meg a hétköznapok során a bibliai igazságok, történetek. Társalgásuk mottója: „Ha az ember jót akar cselekedni, akkor mindig számíthat arra, hogy a Jóisten segíteni fog neki.”

Ugyanebben az időben a “Gondolkodó Magyarok Klubjában” a “MIÉP Lámpás-program keretében” az Alsóvárosi Kultúrházban (Szeged, Rákóczi u. 1.) az aktuális gazdaságpolitika témakörében hallgathatunk előadást Csurka Endre, a MIÉP gazdasági szakértője előadásában. Kérdezője Hajdú András, a szegedi MIÉP elnöke.

Este hét órától “tácház a Nemzetiségek Házában “Linedance” – country-western táncfoglalkozás, kezdőknek és haladóknak egyaránt (partner nélkül táncolható, könnyen elsajátítható koreográfiákról van
szó, a “nem árt tudni” kategóriából).

Szintén hét órától Császár Zsuzsanna zongora hangversenye kezdődik a SZTE Zeneművészeti Karán (Szeged, Tisza L. krt. 79-81.). Műsoron: Clementi: B-dúr szonáta Op. 47 No. 2, Schumann: Humoreszk Op. 20, Debussy: Prelűdök (A belépés díjtalan! )

Este hét órától Bálint András Radnóti estje a SZTE Aulájába (Szeged, Dugonics tér 13.) Rendező: Deák Krisztina. (Az előadásra az SZTE Kulturális Irodában lehet ingyenes belépőket kapni.)

Este nyolctól a “Jazz7” (Miskolc) ad koncertet a Millenniumi Kávéházban.

A reneszánsz Firenzéje Machiavelli szemével című kiállítás figyelemreméltó. A 2008/2009-es színházi évad előadásaihoz kapcsolódóan a Somogyi-könyvtár és a Szegedi Nemzeti Színház közös rendezvénysorozatot indított. A színházi bemutatók előtt a Somogyi-könyvtárban az előadásokról, a színpadra állított művekről szóló kiállítások tekinthetők meg a II. emeleten.

Este tíz órától Pulzus Buli Patkós doktorral a SZOTE klubban, míg ugyanekkor a JATE Kluban JATE PROGRESSIN, amely TTIK-soknak ingyenes!

Érdekes programnak ígérkezik a rendhagyó színházi nap is, de már lehet készülni a szegedi paprikafesztiválra is.

Default thumbnail
Előző sztori

Rendhagyó nap: színház - közelről

Default thumbnail
Következő sztori

Tisza Volán – KTE: még két nap a derbiig!

Legutóbbi hasonló cikkek