Labdarúgás: Volán-parádé a kettős derbin!

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

Már a várva várt kettős rangadó első mérkőzése is jól sikerült szegedi szempontból: az FK 1899 Szeged hajtós, izgalmas összecsapáson 3-2-re győzött a Szegvár ellen a megyei III. osztályban. Az NB III Alföld csoport 7. fordulójában a Tisza Volán SC a Jászapátit fogadta, a szünetben már 3-1-re vezettek a hazai kék-feketék, a vége pedig igazi kiütés, 6-1 lett – és szurkolói fieszta… Csapat és közönsége egymásra talált, a fiúk végre Szegeden is szenzációs játékkal és gólokkal szolgálták ki a rajongókat. Maradjanak velünk, a hétvége során folyamatosan beszámolunk az NB III és a megyei bajnokságok eredményeiről, történéseiről!

Két idegenbeli győzelemmel hangolt a Jászapáti ellen a Tisza Volán, mely végre a Felső Tisza parti stadionban is szeretne három ponttal gazdagodni – idén még nem sikerült idehaza megörvendeztetniük drukkereiket, mindkét szegedi meccsüket elveszítették ugyanis a Buchholcz-legények.

Bejött a Buchholcz-jóslat: góleső esett a Felső Tisza parton

Ez a találkozó sem indult jól, hiszen nem sokkal a kezdést követően vezetést szerzett a Jászapáti: egy előreívelést követően a lecsorgó labdát 11-ről vágták a hálóba a vendégek. A Volán azonban nem esett kétségbe, egy formás jobb oldali támadást követően Szabó Attila révén hamar egyenlített, majd pár perccel később a vezetést is megszerezte – ekkor Beretka Péter fejelte a hálóba a Mészáros 30 méteres szabadrúgása után a felső lécről visszapattanó labdát. A 25. perc tájékán jobb oldalról rúghatott szögletet a Szeged, kavarodás támadt a hosszú oldalon, ezt a hazaiak használták ki, Baji Renátó bólintott a kapuba: 3-1. Összességében elmondható volt, hogy a gyors vendéggól nem fogta meg a Volánt, mely ellenfelénél sokkal jobban, aktívabban, magabiztosabban futballozott, egyértelműen mezőnyfölényben játszott, s megérdemelten vezetett két góllal.

Fordulást követően sem változott a játék képe, szebbnél szebb támadásokat vezetett a hazai együttes, mely láthatóan élvezettel vetette magát a küzdelembe. (Megjegyezzük: Buchholcz Gábor vezetőedző pénteken este jelezte, hogy az edzéseken különösen energikusnak és felszabadultnak látta fiait a héten. A mester eső helyett gólesőt várt, s nem is kellett csalatkoznia…) A második félidő tizedik perce tájékán Kazi szerezte a negyedik gólt, a bal oldalon ugrott ki, kicselezte védőjét, majd a kapus mellett a hosszúba lőtt. További két találatot is elhelyezett még a Volán a Jászapáti hálójában, s ezeken kívül is számtalanszor kellett mentenie a vendégek kapusának. A gólszépségversenyben két győztest kell hirdetnünk: Dargó Balázs az alapvonalig cselezte magát a bal oldalon a 65. percben, majd Csikar-szögből emelt az elfekvő kapus keze fölött a kapuba, a 85. percben pedig – szintén a bal oldalról – a csereként beállt Török Ádám lőtt igazi “ficakos” gólt mintegy 16 méterről. A vége igazi kiütés: 6-1-es hazai győzelem! De jó ezt kijelenteni: sorozatban harmadik bajnoki találkozóját is megnyerte a Tisza Volán SC. Ezzel a sikerrel a forduló végére a tabella 7. vagy 8. helyére lép előre a gárda.

Edzői szavak: A 10 pont nyugalmat ad

Buchholcz Gábor a mérkőzést követően elégedetten nyilatkozhatott portálunknak. “A nagybetűs CSAPAT vívta ki ezt a diadalt, külön öröm számomra, hogy a hat gólon hat különböző játékos osztozott. Bár az ellenfél szerzett vezetést, egy pillanatig sem fordult meg a fejekben, hogy elveszíthetjük ezt a meccset. Így kell tovább menni, s akkor nem lesz semmi gondunk. Többször elmondtam a srácoknak, az NB III-ban akkor tudunk nyerni, ha 8-9 játékos száz százalékot nyújt – ma mindenki azt tette. Ahogy gyógyulnak fel a sérültjeink, egyre nagyobb harc várható a kezdőbe kerülésért. Dargó Balázs és Czirják Tamás is kiválón teljesített, komoly harcra kényszeríthetik Udvari Szabit és Dongó Dénest. Persze ez a rivalizálás csak jót tehet a csapatnak, mint ahogy jót tesz a 10 pont is, sokkal nyugodtabban várjuk a következő négy nehéz derbit, elsőként a Honvéd II. elleni csatát. Köszönjük szurkolóinknak a kitartó biztatást, reméljük, ma tényleg sikerült örömöt szereznünk az értünk szorítóknak!” – mondta.

Halkó Pál szakosztályvezető szokásához híven ismét megválasztotta a csapat legjobbját: ezen a napon a rengeteget dolgozó Szilágyi Norbertet látta a legkiemelkedőbbnek.

Hazai pályán még mindig hibátlan az FK

Az újabb szegedi kettős rangadót az időjárás sajnos nem fogadta a kegyeibe. Eső ugyan nem esett, de az alaposan felázott talaj miatt a jól megszokott műfüvön fogadták a hazaiak az előző szezonban még egy osztállyal feljebb vitézkedő szegváriakat a Volán “előmeccsén”.
A vendégek tíz játékossal futottak neki a találkozónak, és csak az első játékrész felénél állt össze a csapatuk, kapusuk is csak ekkor futott be. Addig a magasságát lelkesedésével pótoló Szűcs László húzott kesztyűt, hogy akadályozni próbálja a kékek gólszerzési kísérleteit. Tette mindezt több-kevesebb sikerrel, hisz Hulánszky révén egygólos hazai vezetésnél vált teljessé a szegváriak létszáma. Gyorsan szereztek is két gólt a kiegészülésük örömére, melyet még a félidő végén egalizált-ismét csak Hulánszky.
A második játékrészben aztán őrült szegedi offenzíva vette kezdetét, sorra alakították ki a helyzeteket, amelynek eredménye volt az aktuális gólfelelős Túróczi közeli bombája, mely védhetetlenül vágódott a felső sarokba. Ezzel a kék-feketék hazai pályán továbbra is száz százalékosak a bajnokságban, tartják helyüket az élbolyban. Jövő vasárnap Csongrádon folytathatják a pontgyűjtést.

Az NB III Alföld csoport 7. fordulójában:

Tisza Volán SC – Jászapáti 6-1 (3-1). Szeged, 200 néző, vezette: Rácz A.
Tisza Volán: Czirják – Mészáros, Dargó, Grünwald, Szabó A. – Szilágyi, Mórocz (Udvari) – Beretka (Török Á.), Huszárik (Herczeg), Baji R. – Kazi. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
Jászapáti: Tajti – Balog, Horváth, Menyhárt, Kovács J. (Pataki) – Varnyu, Kóczián – Sontra (Birkás), Hegedűs, Czibak – Gazsó (Hágra). Vezetőedző: Szabó Imre.
Gólszerző: Szabó A., Beretka, Baji R., Kazi, Dargó, Török Á., ill. Hegedűs.

Budafoki LC – Honvéd II. 0-0
Orosháza – Kecskeméti TE II. 0-1
Érdi VSE – Szolnoki Spartacus 2-1
Monor – Kiskunfélegyháza 1-2
Gyula – Dabas 3-1
Izsák – Újbuda 0-0
Hódmezővásárhely – Algyő 3-2

Az állás: 1. Kecskeméti TE 18 pont, 2. Algyő, 3. Budafok 16-16 pont, … 8. Tisza Volán SC 10 pont.

A megyei I. osztály 7. fordulójában:

Tápé – Mórahalom 0-5
Kiszombor – SZVSE-Gyálarét 2-1
Csongrád – Tiszasziget 1-1
Röszke – Sándorfalva 1-2
Kistelek – Mindszent 7-1
Újszentiván – Kiskundorozsma 1-3
Ásotthalom – Balástya 4-3
Nagymágocs – Szentesi Kinizsi 4-4

Az élcsoport: 1. Sándorfalva 19 pont, 2. Mórahalom, 3. Kiskundorozsma 16-16 pont, … 9. SZVSE-Gyálarét 10 pont.

A megyei II. osztály 7. fordulójának szegedi vonatkozású eredményei:

Universitas SC Tanárképző – Fábiánsebestyén 0-4
Baks – Újszegedi TC 2-1

Az állás: 1. Székkutas 13 pont, … 12. UTC 8 pont, … 14. USC 6 pont.

A megyei III. osztály 6. körében:

FK 1899 Szeged – Szegvár 3-2 (2-2). FK: Brunczvik – Meszes, Nagy, Hüvös, Burzon – Lednitzky, Fodor – Joszt, Hulánszky, Halász – Majoros. Játékos-edző: Hüvös Gábor. Gólszerzők: Hulánszky (2), Túróczi. Csere: Túróczi, Holecska, Szokol, Vozár, Kaiser.

IKV-Alsóváros – Csongrád TSE Öregfiúk 6-0

Az állás 6 kört követően: 1. IKV-Alsóváros SE 14 pont, 2. Algyő SK II., 3. FK 1899 Szeged 13-13 pont.

Előző sztori

A hét embere: a szegedi kerékpárember

Következő sztori

A nagy fogás: drogfutárokat csíptek nyakon a rendőrök