Közélet

Útfelújítások és útépítések kezdődnek Szegeden

Útfelújítások és útépítések kezdődnek Szegeden

2008. augusztus 8., péntek
Útfelújítások és útépítések kezdődnek Szegeden

Fotó: Gémes Sándor

Több, a közösségi közlekedés használta útszakasz felújítása kezdődik el a napokban Szegeden, emellett két új út is épül a csongrádi megyeszékhelyen; a beruházások teljes költsége meghaladja a 440 millió forintot - közölte Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester (SZDSZ) pénteken a Tisza-parti városban.

A szegedi önkormányzat idén is sikeresen pályázott uniós és hazai forrásokra útépítésre, illetve felújításra, az elnyert támogatás több mint 335 millió forint - mondta a politikus sajtótájékoztatóján. A felújítások elsősorban a közösségi közlekedés használta útszakaszokat érintik, de megújul több kisebb utca is a külső városrészekben. A napokban kezdődő munkálatok során összesen 3,5 kilométer hosszan lemarják az utak felső rétegét, és új aszfaltszőnyeget terítenek le - tudatta az alpolgármester. Két új útszakasz építése is elkezdődik az idei évben. Az egyik, 1,5 kilométeres út a Szegedhez tartozó településrészt, Subasát köti össze majd Domaszékkel, a másik pedig egy 220 méteres út lesz, amely lehetővé teszi az Első Szegedi Ipari Park megközelítését az 5-ös út bevezető szakaszáról - közölte

Nagy Sándor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.