Sport

Sorsoltak az európai vízilabdakupákban

Sorsoltak az európai vízilabdakupákban

2008. augusztus 11., hétfő
Sorsoltak az európai vízilabdakupákban

A Honvéd férfi vízilabdacsapata Szlovéniában, női együttese Portugáliában kezdi meg selejtezőit az európai elitsorozatban, míg a LEN-kupa keretében már a nyitányon medencébe szálló magyar csapatok közül az Újpest Franciaországban vendégszerepel, a Szeged Beton pedig otthonában fogadhatja kvalifikációs riválisait.

A LEN, a kontinentális szövetség által elkészített sorsolás szerint az Euroligában - ahol a magyar bajnok Vasas csak a főtáblán, a legjobb 16 között, a bajnoki ezüstérmes Eger pedig a 2. körben kapcsolódik be - a Honvéd férfiegyüttese Koperben játszik októberben, a női gárda a Bajnokcsapatok Európa Kupája selejtezőkörét Portóban vívja december elején. Az ob I-ben ötödik Újpest Montpellier-ben kísérli meg a továbbjutást, a bajnoki negyedik helyezett Szeged Beton pedig a hazai pálya előnyét élvezheti a LEN-kupa október közepi nyitányán.

A magyar érdekeltségű csoportok:

férfiak:

Euroliga, 1. selejtezőkör (október 3-5.):

C csoport, Koper: DOMINO-HONVÉD, Budvanszka Rivijera (montenegrói), Spandau 04 (német), Koper (szlovén), Donk Gouda (holland), Rotherham (brit)

LEN-kupa, 1. selejtezőkör (október 17-19.):

B csoport, Montpellier: UTE, Adalar Istanbul (török), Montpellier (francia), Odense (dán) G csoport, Szeged:

SZEGED-BETON VE,

Steaua Bucuresti (román), Sete (francia)

nők: Bajnokcsapatok Európa Kupája, selejtezőkör (december 5-7.):

A csoport, Porto: Leiden (holland), Kirisi (orosz), DOMINO-HONVÉD, Nancy (francia), Portuense (portugál), London (brit), Linköping (svéd)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.