Sorsoltak az európai vízilabdakupákban

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Honvéd férfi vízilabdacsapata Szlovéniában, női együttese Portugáliában kezdi meg selejtezőit az európai elitsorozatban, míg a LEN-kupa keretében már a nyitányon medencébe szálló magyar csapatok közül az Újpest Franciaországban vendégszerepel, a Szeged Beton pedig otthonában fogadhatja kvalifikációs riválisait.

A LEN, a kontinentális szövetség által elkészített sorsolás szerint az Euroligában – ahol a magyar bajnok Vasas csak a főtáblán, a legjobb 16 között, a bajnoki ezüstérmes Eger pedig a 2. körben kapcsolódik be – a Honvéd férfiegyüttese Koperben játszik októberben, a női gárda a Bajnokcsapatok Európa Kupája selejtezőkörét Portóban vívja december elején.
Az ob I-ben ötödik Újpest Montpellier-ben kísérli meg a továbbjutást, a bajnoki negyedik helyezett Szeged Beton pedig a hazai pálya előnyét élvezheti a LEN-kupa október közepi nyitányán.

A magyar érdekeltségű csoportok:

férfiak:
Euroliga, 1. selejtezőkör (október 3-5.):
C csoport, Koper: DOMINO-HONVÉD, Budvanszka Rivijera (montenegrói), Spandau 04 (német), Koper (szlovén), Donk Gouda (holland), Rotherham (brit)
LEN-kupa, 1. selejtezőkör (október 17-19.):
B csoport, Montpellier: UTE, Adalar Istanbul (török), Montpellier (francia), Odense (dán)
G csoport, Szeged: SZEGED-BETON VE, Steaua Bucuresti (román), Sete (francia)

nők:
Bajnokcsapatok Európa Kupája, selejtezőkör (december 5-7.):

A csoport, Porto: Leiden (holland), Kirisi (orosz), DOMINO-HONVÉD, Nancy (francia), Portuense (portugál), London (brit), Linköping (svéd)

Előző sztori

Hétfő: kukacoskodás, gyermekkönyvtár, fotók

Következő sztori

Kleptománia