Nemzetközi grillfesztivál lesz a Ligetben

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hat napon át újra a forró fém- és kőlapokon és rácsokon sülő hús illata tölti meg a levegőt jövő héten péntektől a csongrádi megyeszékhelyen, hiszen immár hatodik alkalommal rendeznek nemzetközi grillfesztivált az újszegedi Ligetben.
A gasztronómiai seregszemlén lesz grillverseny hazai és nemzetközi csapatokkal, beavatják az érdeklődőket a zöldségszobrászat rejtelmeibe, és a vendégek megkóstolhatják egy királyi főszakács ízletes remekműveit is – közölte Puskás László fesztiváligazgató az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. A séf segéderőivel korhű öltözékben kínálja majd a 21. századi modern konyha eszközei nélkül készülő étkeket.
A fesztivál rendhagyó módon Benke László Oscar-díjas mesterszakács Guinness-rekord-kísérletével kezdődik, a séf segédjeivel egy mázsa tésztából és két mázsa vecsési savanyúkáposztából készít káposztáscvekedlit, melyet a rendezvény megnyitójának vendégei meg is kóstolhatnak.
A fesztivál csúcspontja, a grillverseny péntek délután kezdődik, a megmérettetésen összesen húsz hazai és határon túli csapat méri össze tudását. A Benke László vezette zsűri folyamatosan járja végig a standokat, s megkóstolja, értékeli az elkészített grill ételeket.
A Liget árnyas fái alatt sétáló vendégek a frissen sülő ételek mellett a fesztivál minden napján megcsodálhatják Dósa Tibor királyi mesterszakács ételbemutatóját és Pavlicsek Csaba zöldségszobrászmester remekeit is.
Azért, hogy a sütés idején se “tétlenkedjenek” a kilátogató vendégek, s a fesztivál hat napja ne csak az ételek és italok kóstolásával teljen, a színpadon – a már megszokott módon – folyamatosan zajlanak a programok, amelyek minden korosztály számára színvonalas szórakozást biztosítanak. A koncertek és divatbemutatók mellett néptáncelőadásokat is láthat majd a közönség: a magyar, orosz, török, lengyel, lett csoportok tagjaiként több száz táncos áll majd a fesztivál színpadára.

Előző sztori

Hétvégi szegedi programelőzetes

Következő sztori

Útfelújítások és útépítések kezdődnek Szegeden