/

Már árulják a bérleteket a Szegedi Nemzeti Színházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

Tizenhét fajta bérlet közül választhat a közönség az idén 125 éves jubileumát ünneplő Szegedi Nemzeti Színház 2008/2009-es évadjának előadásaira, köztük a tizennégy premierre, melyek közül az első Goldoni-Mohácsi A kávéház című vígjátékának bemutatója lesz szeptember 26-án – tájékoztatta Nagy László, a teátrum ügyvezető igazgatója az MTI-t.

A jubileumi évadban összesen huszonhét darabot játszanak a Szegedi Nemzeti Színházban, ebből huszonhárom saját produkció, közülük tizennégy bemutató és kilenc felújítás – mondta a szakember.
Kiemelte, hogy az évad műsorának összeállításánál a színház vezetése ügyelt a műfaji sokszínűségre: tíz prózai előadás, hét opera, öt balett, egy operett és három gyerekeknek szóló darab várja a közönséget.
A színház összesen tizenhét bérletkonstrukciót kínál a közönségnek, idén újra választhatnak operabérletet a nézők, s újdonság a szabadbérlet, amely bármely három nagyszínházi vagy kisszínházi előadásra érvényes, és ára jóval kedvezőbb, mint a szóló jegyeké.
Nagy László a programból kiemelte a 125 éves Szegedi Nemzeti Színház október 14-i “születésnapi” előadását, valamint a november 2-án kezdődő Mezzo Operaversenyt és Fesztivált.
A nagyszínházban az első bemutató Goldoni-Mohácsi A kávéház című vígjátéka lesz szeptember 26-án, a Kisszínházban a premierek sora pedig október 3-án Machiavelli Mandragóra című vígjátékával indul. A függöny a teátrumban azonban már szeptember 9-én felgördül, ekkor tartják azt a gálaműsort, melyen a társulat új tagjai mutatkoznak be a szegedi közönségnek. Az előadásra az első háromszáz bérletvásárló ajándékjegyet kap – mondta az ügyvezető igazgató.

Előző sztori

Moziajánló: Heath Ledger-filmek és a Föld

Következő sztori

A hét fotója: Az élet melankóliája