Maszkaland-gyerektoll: (Fel)szabadítók s Makám-zene

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

A Magyarországi Alternatív Színházi Központ Egyesület által rendezett 18. THEALTER gyerektáborából tudósítónk, Varga Sári jelenti: ők mindent bevetettek a mai eső ellen…

“Ma esőűző tánccal kezdtük a napot. Mindent bevetettünk: gorilla-tánc, dobszó, harci üvöltés. El is állt az eső, lehet, hogy minden nap ezt kellett volna tennünk? A szakkörök közül ma a grafikát választottam. A legtöbben a hidegtű-technikát próbálták ki. Egy fémlapba mintát karcoltunk egy éles szerkezettel, befestékeztük a felületet, majd jó alaposan lesikáltuk. Úgy, hogy csak a mélyedésekben maradjon. Ezt ráhelyeztük egy papírlapra, és az egészet átpréseltük. Úgy működik ez, mint egy befele mélyedő nyomda.

Nagyon tetszett, ugyanis ezt több színben akárhányszor nyomtathattuk. Szerintem a délelőtt nagyon jól telt, minden tökéletes lett volna, ha a kezem el nem vágom. De milyen unalmas lenne az élet, ha soha semmi rossz nem történik!

Mint mindig, ma délelőtt is átvarázsolódtunk tündérekké, manókká. Végre én is beadtam a derekam, Hannával együtt mi lettünk a Pál utcai lányok.

Ebéd után visszaérkeztünk, kicsit pihentünk, majd elkezdődött a mai akadályverseny. Rabokat kellett fogságukból kiszabadítani, a börtön az iskola volt mint arra alkalmas intézmény.

A börtönkulcsokat az utcán kerestük, ereszcsatornában, faodúban, ilyen helyeken. Jó nehéz volt megtalálni őket! De miután megleltük, beillesztettük őket a papírzárba, megfejtettük a szobákban ránk váró feladatot, célba is érhettünk.

Uzsonnaszünet után igazi meglepetés következett. A Makám együttes koncertezett nálunk, nekem igazán tetszett, felpörgetett, de ami még ennél is meglepőbb, hogy fő rajongó táboruk egy csapat nagyfiú volt!

Szerintem a legtöbb táborozónak, épp úgy, mint nekem, még most is a fülében zeng a Makám valamelyik dala.”

Varga Sára

Előző sztori

„Szentivánéj” a szegedi csillagtetős színpadon

Következő sztori

Hétvégi szegedi programok: fesztiválok