Bulvár

Maszkaland-gyerektoll: (Fel)szabadítók s Makám-zene

Maszkaland-gyerektoll: (Fel)szabadítók s Makám-zene

2008. július 25., péntek
Maszkaland-gyerektoll: (Fel)szabadítók s Makám-zene

Fotó: Gémes Sándor

A Magyarországi Alternatív Színházi Központ Egyesület által rendezett

18. THEALTER gyerektáborából tudósítónk, Varga Sári jelenti: ők mindent bevetettek a mai eső ellen...

"Ma esőűző tánccal kezdtük a napot. Mindent bevetettünk: gorilla-tánc, dobszó, harci üvöltés. El is állt az eső, lehet, hogy minden nap ezt kellett volna tennünk? A szakkörök közül ma a grafikát választottam. A legtöbben a hidegtű-technikát próbálták ki. Egy fémlapba mintát karcoltunk egy éles szerkezettel, befestékeztük a felületet, majd jó alaposan lesikáltuk. Úgy, hogy csak a mélyedésekben maradjon. Ezt ráhelyeztük egy papírlapra, és az egészet átpréseltük. Úgy működik ez, mint egy befele mélyedő nyomda. Nagyon tetszett, ugyanis ezt több színben akárhányszor nyomtathattuk. Szerintem a délelőtt nagyon jól telt, minden tökéletes lett volna, ha a kezem el nem vágom. De milyen unalmas lenne az élet, ha soha semmi rossz nem történik! Mint mindig, ma délelőtt is átvarázsolódtunk tündérekké, manókká. Végre én is beadtam a derekam,

Hannával

együtt mi lettünk a Pál utcai lányok. Ebéd után visszaérkeztünk, kicsit pihentünk, majd elkezdődött a mai akadályverseny. Rabokat kellett fogságukból kiszabadítani, a börtön az iskola volt mint arra alkalmas intézmény. A börtönkulcsokat az utcán kerestük, ereszcsatornában, faodúban, ilyen helyeken. Jó nehéz volt megtalálni őket! De miután megleltük, beillesztettük őket a papírzárba, megfejtettük a szobákban ránk váró feladatot, célba is érhettünk. Uzsonnaszünet után igazi meglepetés következett. A Makám együttes koncertezett nálunk, nekem igazán tetszett, felpörgetett, de ami még ennél is meglepőbb, hogy fő rajongó táboruk egy csapat nagyfiú volt! Szerintem a legtöbb táborozónak, épp úgy, mint nekem, még most is a fülében zeng a Makám valamelyik dala."

Varga Sára

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.