Közélet

Botka rémálma és a szegedi Fidesz fél éve

Botka rémálma és a szegedi Fidesz fél éve

2008. június 26., csütörtök
Botka rémálma és a szegedi Fidesz fél éve

Tegnap délután a Fidesz szegedi szervezete félévzáró taggyűlést tartott. A helyi elnök, Gyimesi László elemezte a szegedi fideszesek mögött lévő fél évet, majd jelezte: forró őszre számítanak, ezért bár sokat dolgoztak, nemigen marad idejük a pihenésre.

Szeged gazdasága gyakorlatilag megállt! - kezdte beszédét, majd így folytatta: "Oda jutottunk, hogy nincs a városban olyan beruházás, amit az önkormányzat ösztönözne, vagy ami olyan fejlesztést jelentene, amelyből a mi adóforintjainkat jó gazda módjára megforgatva bevételt nyerhetne a város. Vannak azonban olyan beruházások, amelyben a mi közös adózói vagyonunkat felhasználva magántőkések zsebét tömik tele." Ezzel szemben, ami mégis épül, illetve épülne, az a magántőke érdekeit szolgálja, mivel a város ki van szolgáltatva egyes állami és önkormányzati megrendeléseken hízó vállalkozó kényének-kedvének - érvelt tovább a politikus. Példaként hozta a nemrégi esetet, mikor egy - közelebbről meg nem nevezett - vállalkozás azzal fenyegette a várost, hogy amennyiben nem teljesítik a feltételeit, kivonul. A félévet értékelve annak a véleményének adott hangot, hogy sokat javult a frakciómunka szervezettsége, a súllyal bíró témák a helyükön lettek kezelve, "nem szállt el a levegőbe egy fontos téma sem". Az elnök beszédében külön foglalkozott a Ligetfürdővel és a Szeviép "ingatlanpanamájával", melyek során a városvezetők menthetetlenül kompromittálódtak. A pénteki közgyűlésre utalva kijelentette: a jövő is tartogat még érdekességeket, majd így folytatta: "Botka László, Szeged város polgármestere, a Biopolisz és egyéb más kézzel nem megfogható projektek üzeneteit küldi az éterbe, amivel az emberek hétköznapi gondjait – immár hat éve - nem tudja megoldani. Polgármester úr néhány évvel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy az volna a legrosszabb rémálma, ha egyszer egy autógyár kopogtatna az ajtaján, hogy ide akar települni. Nos, úgy tűnik, hogy Botka Lászlónak így ismét sikerült megúsznia a rémálom beteljesülését." S hogy a város polgármesterre ennek ellenére ne aludjon nyugodtan, a Fidesz helyi vezetője annyit ígért: figyelmük és munkakedvük nem fog lankadni a jövőben sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.