Macskajáték, bábelőadások, gála és Dömötör-díj

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nézzük, a hétvégéig mi vár ránk Szegeden a világot jelentő deszkákon, milyen előadásokat, illetve rendezvényeket ajánlunk látogatóink figyelmébe.

Május 29-én, csütörtökön 19:00-kor a Petőfi-telepi Művelődési Házban (Szántó Kovács János utca 28.)
Örkény István: Macskajáték – A Petőfi Sándor Színkör előadása.
A Petőfi Sándor Színkör 2006. szeptember 23-án alakult a műkedvelő színjátszás iránt kedvet érző felnőttekből. A színkör születését a Petőfi-telepi Művelődési Ház megújult színházterme és bizonyos belső késztetés hívta életre.

Május 29-ém, csütörtökön 10:00-kor a Kövér Béla Bábszínházban (Szeged, Tisza Lajos krt. 50., tel.: 62/420-912)
Titkok birodalma – Bambi bérlet
Él valahol egy kislány, úgy hívják, hogy Julcsi. Julcsi már ötéves, és rengeteg kérdése van a világról, de az utóbbi időben leginkább az izgatja, mikor születik meg végre a húga. Húga lesz-e egyáltalán vagy csak egy pisis öccse? Lehet-e majd vele játszani vagy nyafogós lesz? Jó lenne elõre találkozniuk, megbeszélni az óvodai dolgokat, elmondani neki, hogy… S ekkor valami szokatlan történik.

Május 29-én, csütörtökön 14:30-kor a Kövér Béla Bábszínházban (Szeged, Tisza Lajos krt. 50. Tel.: 62/420-912)
Hamupipőke – Jó a palacsinta bérlet
A Grimm testvérek klasszikus történetet láthatjuk az aradi rendezőnő feldolgozásában, az árva lányról, aki mostohaanyja és mostohatestvérei gonoszkodásai ellenére boldogságra lel.

Május 31-én, szombaton 18:00-kor a nagyszínházban (Szegedi Nemzeti Színház, Szeged, Deák Ferenc u. 12., tel.: 62/554-713, www.nemzetiszinhaz.szeged.hu)
X. Dömötör Díj Gála – bérletszünet

Június 1-jén, vasárnap 17:00-kor a nagyszínházban (Szegedi Nemzeti Színház, Szeged, Deák Ferenc u. 12., tel.: 62/554-713, www.nemzetiszinhaz.szeged.hu)
Az SZTE JGYPK 80 éves jubileumi műsora – bérletszünet
A gyermekcsoportok évadzáró előadása

Előző sztori

A tanulás hősei

Következő sztori

Foci, vízilabda, jégkorong és hőség