Vélemény

Rózsaszín lett a természettudomány szegedi fellegvára

Rózsaszín lett a természettudomány szegedi fellegvára

2014. február 11., kedd
Rózsaszín lett a természettudomány szegedi fellegvára
bolyai01

Lekerült a ruha a felújítás alatt lévő Bolyai-épületről, a homlokzat nőies színekben pompázik, szerintünk nagyon is jól van ez így.

Csajos lett a TTIK épülete, no de gond ez? Szerintem nem. A természettudomány feminin – földanya, ugye? És ebben a nagy, befogadó egészben tudományágak tucatjai boncolgatják a bölcsőt, a gyermekhordozó kendőt, a meleg anyaölt, sőt, az anyaméhet magát is. Sok mindenhez közelebb jutottunk már, úgy gondoljuk, hogy értjük a köveket, a fákat, a rovarokat, az emlősöket, a számsort, amit a természet fest az évszakok palettájáról, az égre rajzolt geometriát, a meghasadt részecskéket; látjuk, halljuk, bele-beleszippantunk a levegőbe, van benne füst is olykor, égett fa-, húsillat és egy kis atomszag is na... Szerintem akárhogy is csűrjük-csavarjuk, rózsaszín ez, a szemhéjról kicsordult vér a retinán könnyel hígítva. Csajos lett a TTIK épülete. „Méltatlan volt az épület a benne zajló munkához” -

jelentette ki Szabó Gábor rektor

amikor átadták a munkaterületként a SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Bolyai-épületét az 1,28 milliárdos felújítás kezdetekor. Igaza van a rektor úrnak, de nemcsak az idő vakolatrágó vasfoga miatt, hanem a ruha sem illett hozzá, olyan rozsdás-barnás-pirosas volt, ha jól emlékszem. Most jó, nőiesen méltóságteljes, amilyen a természet maga.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.