Alpolgármestert és bizottsági tagokat szavaztak meg Algyőn

2017. szeptember 22., péntek · Hozzászólok

Gubacsi Enikőt kérte fel alpolgármesternek Molnár Áron, amit a grémium tagjai támogattak első rendes ülésükön. Bizottsági tagokat is választottak, továbbá új szervezeti és működési szabályzatot fogadtak el. Tovább »

Több mint 2 milliárd jut a Szegedi Tankerület intézményeire

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Tizenhat oktatási intézmény megújítása már biztosan megvalósul a Szegedi Tankerületben uniós és kormányzati forrásból, csak a Radnóti-gimnáziumra 780 millió forint jut – közölte B. Nagy László, Csongrád megye fejlesztési biztosa. A kivitelezéseket úgy fogják ütemezni, hogy azok a tanév rendjét ne zavarják meg. Tovább »

Átadták a felújított zsinagógát + FOTÓK

2017. szeptember 3., vasárnap · 14 hozzászólás

A rendezvényen átadták a felújított zsinagóga épületét, amelyet a magyar zsidó történelem szakrális gyöngyszemeként tartanak számon. A XIII. Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál programjai egészen novemberig tartanak. Tovább »

Megkezdődhet a helyi iskola és a hivatal felújítása Bordányban

2017. augusztus 31., csütörtök · Hozzászólok

Bordány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete néhány napja tartotta soron kívüli ülését az Apraja-falva Óvoda és Bölcsőde épületében. A kihelyezett ülést az intézménnyel kapcsolatos napirendek is indokolták, hiszen két napirendben is az óvodával foglalkoztak a képviselők. Tovább »

Óvodai tetőcseréről és a lakópark kivitelezéséről tanácskoztak Algyőn

2017. augusztus 24., csütörtök · Hozzászólok

algyo_testuleti001kf

Tetőcserére szorul az óvoda egyik épülete – derült ki a képviselő-testület ülésén, ahol a délnyugati lakópark kapcsán kiírt közbeszerzések kivitelezőjét is kiválasztották a beérkezett ajánlatok közül. Az ülésen tájékoztató hangzott el arról is, hogy energetikai korszerűsítést hajtanak végre, pályázati forrásból újul meg az egészségház, a civilek háza, valamint a községháza 2020-ig. Tovább »

Megszépül a móravárosi templom – adományból jut forrás a festésre

2017. augusztus 17., csütörtök · Egy hozzászólás

alsovarosi_templom_festese05_gs

Az egyházközség „szín zsinatát” is összehívta Fazakas Attila plébános, így választották ki, hogy milyen árnyalatú is legyen belülről a móravárosi templom, amit több mint két évtized után adományokból tudnak megszépíteni. A tervek szerint szeptember elejére fejeződik be a kivitelezés, addig a szentmiséket a közösségi házban tartják. Tovább »

Labdarúgás: tavaszra készülhet el a fedett lelátó Vásárhelyen

2017. augusztus 4., péntek · Egy hozzászólás

hfc_esmtk10_gs

Az MLSZ szabályzatának értelmében csak olyan stadionban lehet NB III-as mérkőzést játszani, amely fedett lelátóval rendelkezik – amíg ez megépül, addig Makón játssza hazai mérkőzését a Hódmezővásárhelyi FC. Tovább »

Látványos munkálatok zajlanak a 47. főút Hódmezővásárhely elkerülő szakaszán

2017. július 6., csütörtök · Hozzászólok

utfelujitas_utjavitas

A megyei jogú várost elkerülő 12,7 km hosszú útszakasz megépítése után 2018 tavaszára Hódmezővásárhely tehermentesül az átmenő forgalom, illetve a káros környezeti hatások alól. A beruházás jelenlegi állapotáról Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője tartott sajtótájékoztatót. Tovább »

Hétfőtől cserélik az útburkolat fényeit a jelzőlámpás körforgalomban

2017. június 15., csütörtök · Hozzászólok

korforgalom_led01_gs

Június 19-től jótállási kötelezettség keretében teljesen kicseréli a kivitelező a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra! Tovább »

Megszűnhet a síncsikorgás az Európa Ligetnél

2017. június 1., csütörtök · Egy hozzászólás

cof

Nettó 72 millió forintot költenek a vasúti pályák és a hálózat felújítására Szegeden – derült ki a városüzemeltetési bizottság ülésén. A grémium elfogadta az SZKT-s menetrend június közepétől érvényes módosítását is. Tovább »

Megújult biztonsági berendezések védik a Szegedi Ítélőtáblát + FOTÓK

2017. május 23., kedd · Hozzászólok

biztonság1 (1)

Az ítélkezés zavartalanságának biztosítása alapvető érdeke minden bíróságnak. Ez az Országos Bírósági Hivatal elnökének, Handó Tündének is egyik legfontosabb stratégiai célja, ezért országszerte jelentős összegeket költ az OBH a biztonsági rendszerek kiépítésére és korszerűsítésére. E program keretében újult meg a Szegedi Ítélőtábla biztonsági rendszere is. Tovább »

Csaknem 190 millió forintból fejlesztik a kunszentmártoni ipari parkot

2017. május 20., szombat · Hozzászólok

A Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) támogatásával csaknem 190 millió forintból korszerűsítik az ipari parkot a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunszentmártonban, a beruházás előkészítése zajlik, a kivitelezés a tervek szerint 2018 elejétől az év végéig tart majd – közölte az üzemeltető Kunszentmártoni Ipari Park Kft. ügyvezetője az MTI-vel. Tovább »

Mintegy 350 millió forintból újult meg a makói mezőgazdasági iskola

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

Mintegy 350 millió forintból újult meg a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola, a beruházás keretében az intézmény fő- és udvari épületét hőszigetelték, korszerűsítették a fűtési hálózatot, kicserélték az elavult nyílászárókat, valamint épületfelügyeleti és energiamenedzsment rendszert alakítottak ki – közölte a Földművelésügyi Minisztérium pénteken az MTI-vel. Tovább »

15 tonna kerámia díszíti a megújuló Petőfi Szállót Szentesen

2017. április 4., kedd · 3 hozzászólás

SONY DSC

Egészen a bontási munkálatok megkezdéséig nem voltak biztosan abban a szakemberek, hogy az 1898-ban Szentesen átadott Petőfi Szállót vajon eredetileg kerámiadíszek ékesítették-e – tudtuk meg Zakar Istvántól. A kerámiatervező iparművész portálunknak elmondta, Börönte László szobrászművésszel kaptak közösen felkérést a munkálatokra, amelybe a rajz tanszék hallgatói is bekapcsolódhattak. Tovább »

Lakossági felhívás a panelszigetelések, épületfelújítások madár- és denevérbarát megvalósításáért!

2017. február 6., hétfő · Hozzászólok

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) fontosnak tartja a korszerűtlen épületek utólagos külső szigetelését, ami jelentősen csökkenti hazánk energiaigényét és környezetterhelését. A szervezet ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy az épületfelújítások óhatatlanul megsemmisítik azoknak a védett és helyenként vészesen fogyatkozó fecskéknek, verebeknek és denevéreknek az élőhelyeit, melyek települési jelenléte ugyanakkor egyre fontosabb, jól felfogott érdekünk is. Szerencsére rendelkezésünkre állnak azok az eszközök, melyek segítségével olcsón és egyszerűen pótolhatóak ezek a fészkelőhelyek és lakóüregek! Tovább »

A boldog békeidőket fogja idézni Szeged szívében a Széchenyi tér + FOTÓK

2017. február 2., csütörtök · 83 hozzászólás

16_szechenyi_ter_rekonstrukcioja-1

Támogatja a kormány a Széchenyi tér megújítását, a mostani uniós ciklus végére ismét régi pompájában tündököl majd megújult zöldfelületekkel, a jelenleginél impozánsabb szökőkúttal és kovácsoltvas korlátokkal. A rekonstrukciót már régóta fontolgatja a város, 2004-ben már engedélyezési tervdokumentáció is készült. Tovább »

Balog: 14,3 milliárdos program egyház oktatási intézmények felújítására

2017. január 25., szerda · Hozzászólok

Balog Zoltán

Az egyházi oktatási intézmények felújítására 14,3 milliárd forintos forrás nyílt meg, ebből 23 intézmény újulhat meg, 13 ezer diák tanulhat jobb körülmények között – mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán Esztergomban, az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatóján. Tovább »

Befejeződött a régészeti látványtár kialakításának első üteme a Móra-múzeumban

2017. január 19., csütörtök · Hozzászólok

muzeum_hatulja001kf

Befejeződött a szegedi Móra Ferenc Múzeum régészeti látványtár-kialakításának első üteme. Az elmúlt hónapokban elkészült a leendő látványtár terme: a szakemberek befejezték a munkálatokat, így hamarosan megkezdődhet a második ütem, a vitrinek beszerzése és berendezése. Tovább »

Bővült a zsinagóga felújítási programja, nyárra fejeződnek be a munkálatok

2017. január 11., szerda · 4 hozzászólás

zsinagoga2_gs

A nagy hideg miatt jelenleg nem dolgoznak a felállványozott és befóliázott új zsinagóga külső homlokzatán, továbbá a rekonstrukciót a tetőfelújítással is kiegészítették, így át is kell ütemezni bizonyos munkálatokat. Tovább »

Természetvédelmi tanösvényt és sakkjátszóteret is terveznek Odesszára – parázs vita a fórumon

2016. október 19., szerda · 5 hozzászólás

odessza_forum011kfAllergiát okozó és kivágásra ítélt nyárfák, hajléktalanok, új Tisza-híd és fedett uszoda. Hamar eltértek a tárgytól az Odessza felújításáért rendezett fórum résztevői, akik láthatóan örülnek az újszegedi zöld revolúciónak, önmagukban a látványtervek viszont nem elégítették ki kíváncsiságukat. Volt, aki azért érkezett, hogy a lakóhelye körüli útfelújításokról érdeklődjön, de mint kiderült, a közutakra nincs elkülönített forrás.
Tovább »

3000 tonnát mozgattak meg – Két óra alatt igazították a helyére a Belvárosi hidat

2016. október 19., szerda · 4 hozzászólás

belvarosi-hid002kf

Nyolc, egyenként ötven tonna teherbírású hidraulikus munkahenger és hétszáz bar nyomású hidraulikus rendszer emelte meg október 13-án éjjel a Belvárosi hidat ahhoz, hogy öntöttacél sarunál el tudják végezni a szükséges javításokat. A kivitelező csapat két óra alatt, problémamentesen igazította helyére a kimozdult szerkezetet. Tovább »

2,5 milliárdnyi fejlesztés érkezik Dorozsmára

2016. október 15., szombat · 33 hozzászólás

tokfesztival03_gs

Jövőre megkezdődik a dorozsmai piac területén az egészségház építése, bővítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, illetve kerékpárút is épül a városrészben – minderről Botka László beszélt a VII. Tökfesztiválon a művelődési ház udvarán lampionok és Halloween tökök mellett, megmutatva a tervrajzokat is a kiskundorozsmai lakosoknak. Tovább »

Megújulnak a kazánok a bordányi bérlakásokban – a fiatal családok korszerű és biztonságos fűtési rendszerrel kezdhetik már meg az idei őszt

2016. október 12., szerda · Hozzászólok

bordany_kazanjavitas

A napokban kezdődnek meg a Széchenyi utcai bérlakásoknál a kazáncserék. Bordány Nagyközség Önkormányzata legutóbbi testületi ülésén döntött a fejlesztés megvalósításáról, hiszen a jelenlegi nyílt égésterű kazánok egyrészt már nem kellő hatékonysággal és biztonsággal üzemeltek már az elmúlt időszakban. Tovább »

Október közepén megemelik a Belvárosi hidat

2016. október 4., kedd · 13 hozzászólás

belvarosi-hid004kf

Megújítják a Belvárosi híd sarurendszerét is az idei rekonstrukciós munkák keretében, ami azzal jár, hogy október közepén meg is kell emelni a hídszerkezet egy részét. A járdák peremeit még a nyár folyamán leszigetelték, a híd pilléreit ipari alpinisták fugázták, impregnálták, utolsóként következnek a saruknál a lemezmunkák. Tovább »

Jó ütemben halad a Belvárosi híd rekonstrukciója, megszűnik a forgalomkorlátozás

2016. augusztus 12., péntek · Egy hozzászólás

SZS20160812_hidfelujitas_001

Jó hír a gyalogosoknak és a biciklivel közlekedőknek, hogy várhatóan szombattól ismét a megszokott rend szerint közlekedhetnek a Belvárosi hídon. Ezzel a felújítási munkák kisebb értéket képviselő, de a forgalmat érintő része elkészül az augusztus 20-i határidő előtt egy héttel. Tovább »

Kezdődik a felújítás – Két ütemben állványozzák fel az új zsinagógát

2016. augusztus 10., szerda · 2 hozzászólás

zsinagoga_gs

A tervek szerint még a tél beállta előtt elkészül az új zsinagóga kupoláinak rekonstrukciója a díszműbádogos munkákkal együtt, közben a homlokzat is fokozatosan megújul – tájékoztatott a kivitelezést elnyerő Ferroép Zrt. vezérigazgatója, Nemesi Pál. A rekonstrukció jövő év tavaszán zárul. Tovább »

Évente 900 ezer ügyben jár el a kormányhivatal Csongrád megyében

2016. július 14., csütörtök · 4 hozzászólás

kormanyhivatal09_gs

Rendhagyó módon, egy sajtónyilvános munkaértekezlettel vette birtokba a Csongrád Megyei Kormányhivatal központi épületének megújult nagytermét, amely egyben az egész épületet érintő, 15 hónapig tartó felújítási munka végét is jelentette. Juhász Tünde kormánymegbízott megköszönte munkatársainak az utóbbi két évben nyújtott teljesítményt, amelynek két fő mutatója az éves szinten 900 ezernél is több üggyel való törődés és az ügyfelek döntő többségének elégedettsége. Tovább »

Határidő előtt befejeződött az útdíjszedési rendszer karbantartása

2016. július 3., vasárnap · Hozzászólok

Határidő előtt befejeződött az útdíjszedési rendszer karbantartása – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vasárnap az MTI-vel. Tovább »

Visszavágják az iskolakorszerűsítéseket Szegeden – nem akar önrészt fizetni a város

2016. június 20., hétfő · 2 hozzászólás

jogi_biz_ules03_gs

Az önkormányzat csak 100%-os támogatási intenzitású pályázat keretében valósítaná meg a bölcsődék, óvodák és iskolák energetikai korszerűsítését, így egy-egy intézményre kevesebbet fordítanak, cserébe újabb hat intézményt bevonnak a felújítási körbe. A jogi bizottság ülésén a kiskertesekről is szó esett, egy jogszabály-módosítás ugyanis 10%-ra növeli a beépítettségi arányt. Tovább »

Teljes parkettacsere előtt áll az ötéves algyői iskola

2016. június 3., péntek · Hozzászólok

algyo_testuleti_ules001kf

Döntöttek a közbeszerzés kiírásáról a Fehér Ignác Általános Iskola teljes padlócseréjére az algyői képviselő-testület rendkívüli ülésén. Az is kiderült nem rekortán pályára pályázik a nagyközség, hanem az óvoda tetőszerkezetének rekonstrukciójára. Tovább »

60 milliót költhetnek a Belvárosi híd javítgatására idén

2016. május 23., hétfő · 9 hozzászólás

belvarosihid_ia

Három tartózkodás mellett támogatta a jogi bizottság többsége a Belvárosi híd idei javításai munkálataira vonatkozó előterjesztést. Köztudott, hogy milliárdos nagyságrendben kellene költeni a Tisza fölötti átkelőre, a 60 milliós keretből csak a legsürgetőbb munkákra futja. Tovább »

8,5 millióból javítják a nagyszínház vakolathibáit + FOTÓK

2016. március 11., péntek · Hozzászólok

szinhaz_vakolat003kf

Szeged idei költségvetésében külön soron 8,5 millió forintot különítettek el a nagyszínház főbejárati homlokzatának rendbetételére, a munkálatok tavasszal, még az évadon belül megkezdődhetnek. Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója arról tájékoztatott, hogy mivel a nagyszínház épületét 1986-ban újították fel utoljára, a vakolathullás mellett számtalan fejlesztésre lenne szükség, így például gépészeti korszerűsítésre, illetve a mozgásukban akadályozott nézők számára a jelenleginél sokkal jobb megközelítési lehetőségeket kellene biztosítani. Tovább »

Felújítsák, vagy inkább felrobbantsák? – az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatói és oktatói is szeretnének megújuló épületet + FOTÓK

2016. március 9., szerda · 13 hozzászólás

zmk_epulet002kf

A hallgatók az előbbi cél érdekében aláírásgyűjtésbe kezdtek, eddig több mint ezer fő állt ki az oktatókkal együtt 300 fős kar épületének felújítása mellett. A kar dékánja, oktatói és diákjai is egyetértenek abban, hogy lépni kell, mert az ingatlan nem felel meg a XXI. század oktatási követelményeinek. Tovább »

Több százmilliót csoportosítanának át Szeged 2016-os költségvetésében

2016. február 10., szerda · 6 hozzászólás

penz

Több mint hetven soron módosítaná Szeged költségvetését a Fidesz, a KDNP, az LMP és a Jobbik, utóbbi számít rekordernek, hiszen ötvennél is több soron csoportosítana át forrásokat a radikális párt az 35,6 milliárd forintos főösszegű idei büdzsében. Tovább »

Következő oldal »