Bulvár

Közokirathamisítás miatt emeltek vádat egy szegedi ügyvéddel és társaival szemben

Közokirathamisítás miatt emeltek vádat egy szegedi ügyvéddel és társaival szemben

2017. január 10., kedd
Közokirathamisítás miatt emeltek vádat egy szegedi ügyvéddel és társaival szemben
biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi ügyvéddel és négy társával szemben, akik jelentős összegű köztartozást felhalmozó gazdasági társaságok átírásában működtek közre.

A vádirat szerint a vádlottak egyike 2013. áprilisa és 2014. márciusa közötti időszakban több olyan cég tulajdonosa és ügyvezetője lett, amelyek korábban jelentős összegű köztartozásokat halmoztak fel. A vádlottnak a cégek működtetése és az ügyvezetői feladatok ellátása ténylegesen nem állt szándékában. A vádirat szerint a cégmódosításhoz szükséges okiratokat egy szegedi ügyvéd készítette el úgy, hogy mindezekről tudomással bírt. A cégeket jelentős köztartozással átvevő vádlottat két másik társa ismertette össze a szegedi ügyvéddel, akik azután önállóan is tartották egymás között a kapcsolatot. A szegedi ügyvéd közreműködésével a vádbeli időszakban négy gazdasági társaság átírására került sor oly módon, hogy a cégnyilvántartásba, mint közhiteles nyilvántartásba valótlan adatok kerültek mivel az új ügyvezető és tulajdonos a cégeket egyáltalán nem kívánta működtetni és az ügyvezetői feladatokat sem akarta ténylegesen ellátni. A szegedi ügyvéd mindehhez oly módon nyújtott segítséget, hogy a cégmódosítással kapcsolatos okiratokat elkészítette és azokat a Szegedi Törvényszék Cégbíróságához benyújtotta. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakat közokirat-hamisítás bűntettével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.