Bulvár

Vádat emeltek az ebtartási kötelezettség megsértésével súlyos sérülést okozó hódmezővásárhelyi férfivel szemben

Vádat emeltek az ebtartási kötelezettség megsértésével súlyos sérülést okozó hódmezővásárhelyi férfivel szemben

2016. október 18., kedd
Vádat emeltek az ebtartási kötelezettség megsértésével súlyos sérülést okozó hódmezővásárhelyi férfivel szemben

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfivel szemben, aki a kutyatartás kapcsán előírt kötelezettségek megsértésével maradandó sérüléseket okozott.

A vádirat szerint vádlott 2016. év elején egy országos alapítványtól ideiglenesen befogadott egy kutyát, amellyel kapcsolatban a befogadásról készült nyilatkozat szerint egy korábbi harapása miatt eljárás volt folyamatban - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. Mindezen túlmenően a helyi járási hivatal idén áprilisban határozattal arról értesítette vádlottat, hogy a kutyával kapcsolatos veszélyes ebbé nyilvántartási eljárást megszüntette, de egyben előírta, hogy a kutya közterületen szökést megakadályozó hámmal, pórázzal és olyan személy által vezethető, aki szükség esetén az ebet meg tudja fékezni. Vádlott ingatlanában röviddel ezt követően megjelent szüleivel a kiskorú sértett és amíg szülei beszélgettek leguggolva kavicsokkal játszott, míg a kutya szabadon járkált közöttük. Egyik pillanatban a kutya a sértett bal füléhez kapott, kiharapva belőle egy kis darabot. A vádlott ezt látva ellökte a kutyát, de az még egy alkalommal a sértett felé harapott, akit azonban ekkorra már az édesanyja felkapott. A sértett bal fülcimpáját sikerült visszavarrni és a későbbiekben plasztikai úton az az eredeti állapotban visszaállítható és megszüntethető a most még maradandó fogyatékosság. Sértett sérülése 8 napon túl, 4 hét alatt gyógyult. A vádlottat az ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolja, tekintettel arra is, hogy tudva arról, hogy a kutya korábban már támadott meg embert hanyag módon nem gondoskodott arról annak pórázon tartásáról vagy elzárásáról, amivel megszegte a vonatkozó jogszabályban foglalt azon kutyatartási szabályt, mely szerint állatot úgy kell tartani, hogy az ne veszélyeztesse az ember biztonságát. Vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.