Bulvár

Vádat emeltek egy olasz kábítószercsempésszel szemben

Vádat emeltek egy olasz kábítószercsempésszel szemben

2016. augusztus 19., péntek
Vádat emeltek egy olasz kábítószercsempésszel szemben
jog_birosag_torveny

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal az olasz férfival szemben, aki közel másfél kilogramm marihuanát próbált meg Magyarország területére csempészni - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott április 4. napján lépett be Románia felől Nagylak határátkelőhelyen Magyarország területére egy spanyol honosságú autóbusz utasaként. Már Magyarország területén, az M43-as autópálya makói szakaszán a busz utasait ellenőrzés és tételes vizsgálat alá vonták, melynek során a vádlott bőröndjének átvizsgálásakor, a huzat alá rejtve 2 db zsákban 15 db fóliába csomagolva kábítószergyanús anyagot találtak. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy az 1400 gramm össztömegű növényi ágvégződések kannabiszt tartalmaznak, amely kábítószernek minősül. A vádlott által becsempészni szándékozott kábítószer mennyisége a jelentős mennyiség alsó határát meghaladta, de nem érte el a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A Makói Járási Ügyészség a vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre, az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.