Zacher: „Ha azt mondanánk, hogy a drog az rossz, akkor hülyeséget beszélnénk”

2017. október 7., szombat · Egy hozzászólás

Ha rajta múlna, akkor inkább egyetlen egy drogot sem legalizálna Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője. Szerinte nem szabad összekeverni az alkalmi szerhasználókat és a függőket, de leszidja azokat a vele azonos korú „vén majmokat”, akik reggel az osztályán ébrednek. Az ország toxikológusával beszélgettünk. Tovább »

Nyolc év fegyház kábítószer birtoklásáért

2017. szeptember 20., szerda · Hozzászólok

Helybenhagyva az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék büntetési tételre vonatkozó döntését nyolc év szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt, aki 30 millió forint értékű kábítószert rejtett el domaszéki házában. Ugyanakkor megváltoztatta a táblabíróság a büntetés végrehajtásának fokozatát, amit börtön helyett fegyházba rendelte letölteni. Tovább »

Veszélyesebb lehet az iszlám dzsihadisták körében elterjedt drog, mint gondolták

2017. augusztus 17., csütörtök · 6 hozzászólás

Veszélyesebb hatású lehet az a szintetikus pszichoaktív drog, amelynek használata nagyon elterjedt az Iszlám Állam harcosai körében, mint korábban gondolták – állapította meg egy tanulmány, amelyet a Nature folyóiratban publikáltak amerikai kutatók. Tovább »

Huszonhét kiló marihuánát foglaltak le egy szerb férfi kocsijában Röszkénél

2017. augusztus 16., szerda · Hozzászólok

marihuana_cannabis_kannabisz_kender

Huszonhét kilogramm, mintegy 54 millió forint értékű marihuánát foglaltak le a pénzügyőrök egy szerb férfi kocsijában Röszkénél – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t. Tovább »

Előzetesben a heroint csempésző macedón férfi

2017. július 19., szerda · Hozzászólok

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a macedón állampolgárságú férfinak az előzetes letartóztatását, akit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt vasárnap vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása augusztus 18-ig tart. Tovább »

Nézőpont: a lakosság háromnegyede elutasítja, hogy lehessen marihuánát árulni

2017. július 6., csütörtök · Hozzászólok

Közel másfél millió ember, a teljes felnőtt népesség 18 százaléka ért egyet azzal, hogy Magyarországon szabályozott keretek között lehessen marihuánát árusítani, közel hatmillió, azaz a teljes felnőtt népesség 73 százaléka viszont ellenzi az elképzelést – derül ki a Nézőpont Intézet Blikk számára készült közvélemény-kutatásából. Tovább »

Magyarország élen jár a dizájnerdrog-fogyastásban

2017. június 26., hétfő · Hozzászólok

Magyarország élen jár a dizájnerdrog-fogyasztásban – mondta Csákó Ibolya alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi főosztályának kiemelt főreferense az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában, annak kapcsán, hogy június 26-a a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem világnapja. Tovább »

Zacher Gábor: A mérgek és a szerek egyidősek az emberiséggel + FOTÓK

2017. június 8., csütörtök · Hozzászólok

zacher_gabor_eloadas05_gs

Telt ház előtt tartott előadást Szegeden a híres toxikológus. Ugyan legalább 9 ezer éve ismerjük a különböző furcsa hatásokat okozó növényeket, gombákat, szereket, mégis csak az utóbbi 60 évben nem tudtunk velük együtt élni. A mérgek szintén nem számítanak újdonságnak – s sajnálatos módon napjainkban is használják ezeket. Tovább »

Emmi: 1,9 milliárd jut fiatalok droghasználatának megelőzésére

2017. május 24., szerda · Hozzászólok

Csaknem kétmilliárd forint jut a legveszélyeztetettebb, gyermekotthonban élő fiatalok droghasználatának megelőzésére, visszaszorítására az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) Legyen más a szenvedélyed! 2. című projektjének keretében – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) három államtitkára szerdán Budapesten. Tovább »

Vádat emeltek a kábítószer-kereskedésbe kezdő tiszaszigeti családdal szemben

2017. május 16., kedd · Hozzászólok

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal az anyával és két fiával szemben, akik 2015-ben elhatározták, hogy kedvezőtlen anyagi helyzetükön úgy segítenek, hogy új pszichoaktív anyagokkal, illetőleg kábítószernek minősülő más termékekkel kereskednek. Tovább »

Előzetesben a hatvankét kilogramm marihuanával lebukott két férfi

2017. március 31., péntek · Hozzászólok

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akiket kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt szerdán vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak előzetes letartóztatása április 30-ig tart. Tovább »

Egyre több drogos ügy a bíróságon

2017. március 30., csütörtök · 3 hozzászólás

A Szegedi Járásbíróságon az idei év első negyedévében jelentős emelkedés mutatkozott azon előzetes letartóztatások elrendelésének számában, melyet a Csongrád Megyei Főügyészség, illetve a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette és kábítószer-kereskedelem bűntette miatti büntetőügyekben indítványozott. Tovább »

Szerb kábítószercsempészek ellen indult eljárás Szegeden

2017. március 27., hétfő · Hozzászólok

Két kilogramm marihuánát próbált Magyarországra csempészni két szerb férfi, eljárás indult ellenük, és a bíróság – ügyészi indítványra – jogerősen elrendelte előzetes letartóztatásukat – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t. Tovább »

A migránsok mellett a kábítószer útja is déli határainkon keresztül vezet

2017. március 27., hétfő · 8 hozzászólás

roszke_0916_reggel01_gs

Német Ferenccel beszélgettünk a határ menti bűnözésről, a csempészett cigaretta, kábítószer veszélyeiről. A közel-keleti, afrikai migráció mellett akár újabb menekültválság következhet be, ha instabillá válik a balkáni térség. Tovább »

Közel 3,5 kilogramm új pszichoaktív anyagot foglaltak le a rendőrök egy ferencvárosi sörözőben

2017. március 10., péntek · Hozzászólok

Közel 3,5 kilogramm új pszichoaktív anyagot foglaltak le a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói egy ferencvárosi sörözőben, miután elfogtak hét férfit, akik országszerte, Budapesten, Makón, Kiskunhalason és Turán kereskedtek a szerrel – közölte a BRFK internetes oldalán péntek reggel. Tovább »

Következő oldal »