Magyarország élen jár a dizájnerdrog-fogyastásban

2017. június 26., hétfő · Hozzászólok

Magyarország élen jár a dizájnerdrog-fogyasztásban – mondta Csákó Ibolya alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi főosztályának kiemelt főreferense az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában, annak kapcsán, hogy június 26-a a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem világnapja. Tovább »

Zacher Gábor: A mérgek és a szerek egyidősek az emberiséggel + FOTÓK

2017. június 8., csütörtök · Hozzászólok

zacher_gabor_eloadas05_gs

Telt ház előtt tartott előadást Szegeden a híres toxikológus. Ugyan legalább 9 ezer éve ismerjük a különböző furcsa hatásokat okozó növényeket, gombákat, szereket, mégis csak az utóbbi 60 évben nem tudtunk velük együtt élni. A mérgek szintén nem számítanak újdonságnak – s sajnálatos módon napjainkban is használják ezeket. Tovább »

Emmi: 1,9 milliárd jut fiatalok droghasználatának megelőzésére

2017. május 24., szerda · Hozzászólok

Csaknem kétmilliárd forint jut a legveszélyeztetettebb, gyermekotthonban élő fiatalok droghasználatának megelőzésére, visszaszorítására az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) Legyen más a szenvedélyed! 2. című projektjének keretében – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) három államtitkára szerdán Budapesten. Tovább »

Vádat emeltek a kábítószer-kereskedésbe kezdő tiszaszigeti családdal szemben

2017. május 16., kedd · Hozzászólok

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal az anyával és két fiával szemben, akik 2015-ben elhatározták, hogy kedvezőtlen anyagi helyzetükön úgy segítenek, hogy új pszichoaktív anyagokkal, illetőleg kábítószernek minősülő más termékekkel kereskednek. Tovább »

Következő oldal »