Zacher: „Ha azt mondanánk, hogy a drog az rossz, akkor hülyeséget beszélnénk”

2017. október 7., szombat · Egy hozzászólás

Ha rajta múlna, akkor inkább egyetlen egy drogot sem legalizálna Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője. Szerinte nem szabad összekeverni az alkalmi szerhasználókat és a függőket, de leszidja azokat a vele azonos korú „vén majmokat”, akik reggel az osztályán ébrednek. Az ország toxikológusával beszélgettünk. Tovább »

Kilenc év fegyházra ítéltek egy kábítószerrel kereskedő férfit

2017. október 3., kedd · Hozzászólok

Jogerősen kilenc év fegyházbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla egy jászladányi férfit, aki mintegy egy kilogramm pentedront, utcai nevén kristályt vásárolt továbbértékesítési szándékkal 2015-ben. Tovább »

Nyolc év fegyház kábítószer birtoklásáért

2017. szeptember 20., szerda · Hozzászólok

Helybenhagyva az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék büntetési tételre vonatkozó döntését nyolc év szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt, aki 30 millió forint értékű kábítószert rejtett el domaszéki házában. Ugyanakkor megváltoztatta a táblabíróság a büntetés végrehajtásának fokozatát, amit börtön helyett fegyházba rendelte letölteni. Tovább »

Negyven kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök Röszkén

2017. szeptember 3., vasárnap · Hozzászólok

Negyven kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy montenegrói férfi autójában a röszkei határátkelőhelyen, a sofőrt őrizetbe vették – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata vasárnap az MTI-t. Tovább »

Megtéveszthetetlen orral a csempészek ellen + FOTÓK

2017. augusztus 22., kedd · Hozzászólok

hatar_rendorseg_kabitoszer04_gs

Egyre többször hallhatunk olyat, hogy kábítószerkereső-kutyák segítségével foglalnak le nagy mennyiségű drogot a határátkelőknél. S habár a kocsisorok között a tű a szénakazalban esetéhez hasonlónak tűnhet a csempészek kiszűrése, a négylábúak szinte soha nem tévednek. Ahol jeleznek, ott van valami. Tovább »

Előzetes letartóztatásban a kábítószer birtoklása miatt őrizetbe vett szerb férfi

2017. augusztus 18., péntek · Hozzászólok

bilincs_rendorseg

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a szerb állampolgárságú férfinak az előzetes letartóztatását, akit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt kedden vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása szeptember 17-ig tart. Tovább »

Veszélyesebb lehet az iszlám dzsihadisták körében elterjedt drog, mint gondolták

2017. augusztus 17., csütörtök · 6 hozzászólás

Veszélyesebb hatású lehet az a szintetikus pszichoaktív drog, amelynek használata nagyon elterjedt az Iszlám Állam harcosai körében, mint korábban gondolták – állapította meg egy tanulmány, amelyet a Nature folyóiratban publikáltak amerikai kutatók. Tovább »

Huszonhét kiló marihuánát foglaltak le egy szerb férfi kocsijában Röszkénél

2017. augusztus 16., szerda · Hozzászólok

marihuana_cannabis_kannabisz_kender

Huszonhét kilogramm, mintegy 54 millió forint értékű marihuánát foglaltak le a pénzügyőrök egy szerb férfi kocsijában Röszkénél – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t. Tovább »

Kábítószer-kereskedőt vettek őrizetbe a hódmezővásárhelyi rendőrök

2017. augusztus 10., csütörtök · Hozzászólok

kabitoszer

Kábítószert adott el ismerőseinek egy mindszenti férfi. A hódmezővásárhelyi rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásának indítványozását az ügyészségen – írja a police.hu. Tovább »

Előzetesben a heroint csempésző macedón férfi

2017. július 19., szerda · Hozzászólok

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a macedón állampolgárságú férfinak az előzetes letartóztatását, akit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt vasárnap vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása augusztus 18-ig tart. Tovább »

Előzetesben a kábítószert birtokló balástyai férfi

2017. július 7., péntek · Hozzászólok

bilincs_rendorseg

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak férfinak az előzetes letartóztatását, akit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt kedden vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása augusztus 7-ig tart. Tovább »

Magyarország élen jár a dizájnerdrog-fogyastásban

2017. június 26., hétfő · Hozzászólok

Magyarország élen jár a dizájnerdrog-fogyasztásban – mondta Csákó Ibolya alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi főosztályának kiemelt főreferense az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában, annak kapcsán, hogy június 26-a a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem világnapja. Tovább »

Előzetes letartóztatásban a hangfalban kábítószert csempésző bolgár férfi

2017. június 16., péntek · Hozzászólok

jog_birosag_torveny

A Csongrád Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatását kezdeményezte annak a bolgár férfinak, aki június 13-án kannabiszt hozott be az ország területére – tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség. Tovább »

Következő oldal »