Nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik ellen tett ÁSZ-beadvány alapján

2017. október 6., péntek · 2 hozzászólás

Nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik számvevőszéki ellenőrzésével összefüggésben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) beadványa alapján – közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-vel pénteken. Tovább »

Előzetesben a szerb embercsempész

2017. október 6., péntek · Hozzászólok

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség előzetes letartóztatását indítványozta annak a szerb állampolgárságú nőnek, akik október 2-án négy koszovói személynek nyújtott segítséget ahhoz, hogy a Szerb Köztársaság területéről Magyarországra belépjenek. Tovább »

Tovább kutat a pénzek után az ügyészség a Czeglédy-ügyben

2017. október 4., szerda · 2 hozzászólás

Jogsegélykérelemmel fordult az osztrák hatóságokhoz az állami költségvetésnek több mint hárommilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult Czeglédy-ügyben a Csongrád Megyei Főügyészség – tájékoztatta Szanka Ferenc szóvivő szerdán az MTI-t. Tovább »

Előzetesben az élettársát kirabló makói férfi

2017. szeptember 22., péntek · Hozzászólok

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a helybeli férfinak az előzetes letartóztatását, aki hosszú időn keresztül erőszakoskodott élettársával és még ki is rabolta. Tovább »

Vádemelés az iraki embercsempésszel szemben

2017. szeptember 19., kedd · Hozzászólok

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal az iraki állampolgárságú, kurd anyanyelvű, de olasz tartózkodási engedéllyel rendelkező férfival szemben, aki magyar bűntársával együtt próbált meg migránsokat Magyarország területére csempészni. Tovább »

Őrizetben a több mint 40 kiló marihuanát csempésző férfi

2017. szeptember 4., hétfő · Hozzászólok

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványozta, hogy a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója rendelje el annak a montenegrói férfinak az előzetes letartóztatását, aki több mint 40 kg marihuanát próbált meg Magyarországra csempészni. Tovább »

Vádemelés a rabtársait zsaroló elítélttel szemben

2017. augusztus 23., szerda · Hozzászólok

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a Szegedi Fegyház és Börtönben jogerős szabadságvesztését töltve agresszív viselkedésével, fizikai erőfölényét kihasználva elítélt társait arra kényszerítette, hogy különböző fogyasztási cikkeket adjanak át neki, illetőleg utaljanak át számlájára pénzt. Tovább »

Vádemelés a hódmezővásárhelyi csúszdavár elbontása miatt

2017. augusztus 17., csütörtök · Hozzászólok

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki a polgármesteri hivatal előadójaként vagyonkezelői kötelezettsége megszegésével egy helyi iskolának okozott közel 700.000 forintos vagyoni hátrányt. Tovább »

Előzetesét indítványozta az ügyészség a kiskorúakat kirabló hódmezővásárhelyi férfinek

2017. augusztus 9., szerda · Hozzászólok

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el előzetes letartóztatását annak a helybeli férfinak, aki két kiskorút rabolt ki, valamint hajléktalanokat is bántalmazott. Tovább »

Vádemelés a munkadíjat veréssel visszakövetelő férfi ellen

2017. július 19., szerda · Hozzászólok

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a csanyteleki férfival szemben, aki 2017. január 23-án megverte és a laminált padló árának megfizetésére szólította fel azt a férfit, aki korábban a padlót lerakta a vádlott házában. Tovább »

Legfőbb Ügyészség: egyre aktívabb Magyarország az Eurojustban

2017. július 7., péntek · Hozzászólok

Egyre aktívabb tagja Magyarország az Európai Unió tagállamai közötti büntető igazságügyi együttműködés szervének, az Eurojustnak; idén már 75 ügyben kezdeményezte, hogy a szervezet foglalkozzon konkrét esetekkel, míg tavaly ez a szám egész évben 102 volt – közölte Venczl László főosztályvezető-helyettes ügyész, a szervezet magyar tagja a Legfőbb Ügyészség pénteki háttérbeszélgetésén, Budapesten. Tovább »

Helybenhagyták Czeglédy Csaba és társai előzetes letartóztatását

2017. július 3., hétfő · 10 hozzászólás

Czeglédy Csaba

A Szegedi Törvényszék annak mindenben helyes indokaira figyelemmel helybenhagyta az elsőfokú bíróság azon döntését, melyben elrendelte annak a kilenc gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akiket bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe korábban a vám- és pénzügyőrség. A gyanúsítottak előzetes letartóztatása 2017. július 15-ig tart. Tovább »

Újabb őrizetbe vétel a Czeglédy-ügyben

2017. június 29., csütörtök · Hozzászólok

Czeglédy Csaba

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett egy újabb gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelésére a nyomozási bíró felé a Szombathelyről irányított iskolaszövetkezetekkel összefüggésben elkövetett költségvetési csalás ügyében Tovább »

Vádemelés a lerészegedő és a migránsokat a fagyban a platón felejtő embercsempésszel szemben

2017. június 28., szerda · Hozzászólok

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a bolgár kamionossal szemben, aki öt iraki állampolgárt csempészett Magyarország területére, majd egy benzinkúton berúgott és lefeküdt aludni – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. Tovább »

Egy ügyész és három NAV-os került őrizetbe korrupciós bűncselekmény miatt

2017. június 28., szerda · Egy hozzászólás

Őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) három hivatásos állományú tagját, egy helyi ügyészségi ügyészt és egy további személyt a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt – közölte a főügyészség az MTI-vel. Tovább »

Előzetes letartóztatásban a négy győri embercsempész

2017. június 26., hétfő · Hozzászólok

biro_birosag_per_itelet

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a négy győri férfit, akik nyolc pakisztáni illegális bevándorlót akartak Ausztriába csempészni – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. Tovább »

Vádemelés az autópályán halálos balesetet okozó bolgár férfival szemben

2017. június 8., csütörtök · Hozzászólok

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a bolgár férfival szemben, aki 2014. decemberében, Szeged mellett, az autópályán, egy ember halálával, valamint öt ember sérülésével járó balesetet okozott. Tovább »

Hamisan vádolta meg Botka titkárnője – feljelentés tett Szabó Bálint

2017. május 31., szerda · 25 hozzászólás

szabo-b1

A nő azt állította, hogy két kézzel megfogta és ellökte őt Szabó Bálint, a jogászt rendőrök vitték el, s garázdasággal vádolták. A Szegedi Járásbíróság felmentette Szabót, aki az ellene felhozott hamis vád miatt feljelentést tett az ügyészségen. „Lassan nem marad olyan közvetlen munkatársa Botka Lászlónak, aki valamilyen büntetőügyben ne lenne személy szerint érintett vagy elkövető” – összegzett. Tovább »

Vádat emeltek egy magyar-szerb embercsempész-szervezet tizenhét tagja ellen

2017. május 19., péntek · Hozzászólok

embercsempesz_01

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség tizenhét magyar állampolgár ellen, aki egy szerb és magyar elkövetőkből álló bűnszervezet tagjaként csempészett illegális bevándorlókat az Európai Unió (EU) területére – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel. Tovább »

Hivatali vesztegetés miatt vettek őrizetbe határrendészeket Röszkénél

2017. május 17., szerda · 2 hozzászólás

Hivatali vesztegetés elfogadása miatt vettek őrizetbe több, a Röszkei Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészt, az ügyészség tíz ember esetében indítványozta az előzetes letartóztatás elrendelését – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel. Tovább »

Vádat emeltek a kábítószer-kereskedésbe kezdő tiszaszigeti családdal szemben

2017. május 16., kedd · Hozzászólok

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal az anyával és két fiával szemben, akik 2015-ben elhatározták, hogy kedvezőtlen anyagi helyzetükön úgy segítenek, hogy új pszichoaktív anyagokkal, illetőleg kábítószernek minősülő más termékekkel kereskednek. Tovább »

A mai kornak megfelelő körülmények között folyhat az ügyészségi munka Szegeden + FOTÓK

2017. május 9., kedd · Hozzászólok

ugyeszseg_epuletatado004kf

Kedden adták át a Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztály és a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség új székházát a Gyertyámos utca 13. szám alatt. Az avatóünnepségen elhangzott: az 530 millió forintos beruházás által 21. századi, a mai kor elvárásának megfelelő irodaépületet alakítottak ki. Tovább »

Következő oldal »