Sport

Sajtóhír: két Pick Szeged játékos is országon belül válthat csapatot

Sajtóhír: két Pick Szeged játékos is országon belül válthat csapatot

Újabb két név, akitől akár elköszönhetnek a szegediek. Egyelőre csak sajtóhírekre lehet támaszkodni.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 5., péntek
Sajtóhír: két Pick Szeged játékos is országon belül válthat csapatot

Sajtóhírek szerint két játékos is távozhat a Tisza-partról. Amennyiben igazak a híresztelések országot nem váltanának, mindketten egy magyar klubot erősítenének a jövőben.

Sajtóhírek szerint egyikük sem itt kezdi a következő idényt.

 

Két új irányító is érkezik, mi lesz Martins sorsa?

Az OTP-Bank Pick Szeged hivatalosan is bejelentette már két irányító, Janus Smárason és Lazar Kukic szerződtetését. Az izlandi válogatott a Magdeburg együttesétől érkezik, két évre írt alá. A szerb játékos a Szeged kedvéért a Dinamo Bukarestet hagyja el.

Az érkezők mellett jelenlegi állás szerint a szegedi gárda keretében szerepel mint irányító, Rea Barnabás és Dean Bombac is. A szlovén maradását sem lehet azonban kőbe vésni, korábban róla is jelentek meg hírek, miszerint ismét távozik Szegedről.

Miguel Martins eligazolásáról korábban is lehetett olvasni, akkor és ezúttal is a Telekom Veszprémmel boronálták össze. Korábban az RT Handball, most pedig a Handballbase ejtett erről szót.

 

A 26 esztendős irányító 2021-ben érkezett a Tisza-partra a Porto együtteséből, ahol előtte 8 évet töltött el. 2019-ben bejutott a Portoval az EHF-kupa Final Fourjába, ahol a harmadik helyen végeztek. Ebben a szezonban az EHF-kupában csapata második leggólerősebb játékosa volt, 38 találatot ért el Martins.

Még decemberben az RT Handball hozta le elsőként, hogy Kukicot leigazolná a Pick Szeged, mint Martins helyettesét. A szerb szerződtetése megtörtént, a kérdés hogy ez valóban a portugál távozását vonja-e maga után.

 

Sajtóhírek szerint egy újabb magyar játékos távozhat

Szita Zoltán után Bodó Richárd lehet a következő magyar válogatott kézilabdázó, akit már nem a Kékeknél láthatunk a jövőben. Kárpáti Krisztián irányítása alatt jelentősen lekorlátozódtak az átlövő játékpercei, érthető ha nem boldog helyzetével.

A következő szezontól Michael Apelgren veszi át a Szeged irányítását, aki köztudottan a gyors skandináv kézilabda híve, és több kézilabdával foglalkozó oldalon is megjegyezték már, miszerint a magyar átlövő nem illene a játékrendszerbe, ez is szólhat a váltás lehetősége mellett.

A Handballbase információi szerint a Ferencváros lehet Bodó Richárd következő csapata.

 

A posztriválisa, Borut Mackovsek az év elején írt alá egy új, kétéves szerződést a Pick Szegeddel.

Bodó a Dunaferr együttesében mutatkozott be felnőtt szinten, még 2010-ben. Egy szezon után felfigyelt rá a Tatabánya, amely szerződtette, és öt éven keresztül a csapatában tudta. Kiváló teljesítménye egy szegedi szerződést ért, 2016 nyarán érkezett a Pickhez az átlövő. Nyolcadik szezonját zárja a Kékeknél Bodó Richárd, kérdés ez az utolsó is lesz-e egyben.

Három magyar bajnoki címet ünnepelt idáig a Szegeddel Bodó (2018, 2021, 2022), továbbá 2019-ben egy Magyar Kupa aranyérmet is a nyakába akaszthatott. A 2018-as esztendőben az év magyar férfi kézilabdázójának választották meg.

 

A portugál irányító kvalitásait nem lehet elvitatni, számos kiváló mérkőzés van már a háta mögött Pick-mezben.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.