Sport

Magabiztos szegedi siker a rangadón: továbbra is elérhető a feljutás

Magabiztos szegedi siker a rangadón: továbbra is elérhető a feljutás

Fontos volt a három pont. Magabiztos játékkal jött a győzelem.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 10., vasárnap
Magabiztos szegedi siker a rangadón: továbbra is elérhető a feljutás

Két győzelemmel a háta mögött magabiztosan várhatta a Kozármisleny elleni rangadót a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A Zugló és a Csákvár ellen megszerzett hat pont rendkívül nagy jelentőséggel bír a feljutásért folytatott versenyfutásban. A Szeged és jelenlegi ellenfele a tabellán egymás mellett elhelyezkedve várhatta a találkozót, kettő pont választotta el a feleket.

Újabb magabiztos teljesítmény Gera Norberttől. (Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia)

 

A vendégek kezdőjében kapott helyet Daru Bence, aki a télen távozott Szegedről, és tért vissza másodszor is Kozármislenybe. A szegedieknél ezúttal kimaradt a keretből Márkvárt Dávid és Zuigéber Ákos is.

 

Korai góllal, a 4. percben szerezte meg a vezetést a Szeged. Egy előre ívelt labdával Papp Áron futott el a jobb oldalon, a bal oldali védő viszont szögletre tisztázott. Az első sarokrúgás után megszületett a hazai vezetés: nagyjából négy méterről, középről, teljesen szabadon Papp Áron bólintott a hálóba. Nagy energiákat mozgósítottak a szegediek, folyamatos letámadással próbálták ellenfelüket zavarba hozni, játékát elfojtani. A 13. percben az ex-szegedi támadó, Daru Bence kapott egy remek ütempasszt, az előtte kínálkozó lehetőség azonban kimaradt, Molnár-Farkas volt a helyén volt. Öt perccel később Palincsár Martin kapott egy indítást a balszélen, remekül a jobb lábára cselezett a sarokban, majd még egy cselt meghúzott, az is sikeres volt, 12-13 méterről leadott lapos, rövidbe tartó lövését a vendégek kapuvédője remek reflex mozdulattal hárította.

Az első fél óra végéhez közeledve egy újabb remekbe szabott támadást vezette a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a hazaiak védelme azonban résen volt. Mezőnyben a kozármislenyiek fölé tudott kerekedni a szegedi középpálya, az ellenfél kapujáig többször is eljutottak, helyenként egyérintős passzokkal megbontva a védelmet. Tíz perccel a szünet előtt Nyári Patrik balos beadása találta meg Borvető fejét, a házigólkirály azonban a háló tetejére bólintotta a játékszert, az állás nem változott (1-0). Ezután komoly helyzet egyik oldalt sem volt már feljegyezhető

Félidőben: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - HR RENT-Kozármisleny 1-0.

 

Az elsőhöz hasonlóan a második játékrész  elején is betalált a Szeged, most nem négy, hanem öt perc után, Bíró Bence volt eredményes. Lecsaptak a szegediek a tizenhatos környékén egy labdára, egy kényszerítőt követően pedig nagyjából tizenegy méterről lőtte ki a hosszú alsó sarkot a szegedi 29-es (2–0). Két perccel később Molnár-Farkas Tamásra volt szükség, aki nagyszerűen védett, kapuja érintetlen volt továbbra is. Egy órát követően 2-0 állt az eredményjelzőn, a végeredmény tekintetében nem volt ok a szegedi aggodalomra.

Érezhetően visszaesett a találkozó irama, ami megmutatkozott a helyzetek számában is. A 70. percben próbálkozott Bíró Bence, akinek tekerése elkerülte a hosszú sarkot. A vendégek nem tudtak a szegedi kapu elé kerülni, kellő veszélyt kialakítani, hogy meglegyen a zárkózás esélye. Az utolsó tíz perce fordulva továbbra is kettő volt a hazaiak előnye, kisebb-nagyobb helyzetek adódtak mindkét kapu előtt, azonban magasfokú izgalmak nem voltak. Látszott, hogy a Szeged a győzelem megszerzése, és a kapott gól elkerülése végett minden eszközt bevetett. Molnár-Farkas egy újabb védéssel tartotta a szegedi előnyt. Az eredmény már nem változott.

Végeredmény: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - HR RENT-Kozármisleny 2-0.

 

A Vasas nem tudta legyőzni az Ajkát hazai pályán, ezzel mindössze 1 pontra a harmadik hely. A listavezető Nyíregyháza lesz a Szeged-Csanád Grosics Akadémia következő ellenfele.

Merkantil Bank Liga 24. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, 1204 néző előtt, vezette: Hanyecz Bence, Belicza Bence Péter, Vágner László
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - HR RENT-Kozármisleny 2-0 (1-0)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas T., Szilágyi Z., Palincsár M. ('67 Gajdos Zs.), Magyar Zs., Nyári P. ('91 Földi D.), Horváth M., Papp Á. ('77 Óvári Zs.), Borvető Á. ('77 Klausz M.), Bíró B., Tóth B. ('45 Kővári R.), vezetőedző: Alekszandar Sztevanovic
HR RENT-Kozármisleny: Lékai S., Kirchner Gy., Beke P. ('70 Szabó B.), Major S., Molnár Á. ('80 Koszovscsuk O.), Nagy E., Füredi Sz. ('80 Bor D.), Daru B. ('64 Horváth P.), Nagy M. ('45 Tóth Z.), Horváth D., Turi T., vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerzők: Papp Áron ('4), Bíró Bence ('50) illetve -

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.