Sport

Folytatódott a rossz széria: a Körmend is nyert Szegeden

Folytatódott a rossz széria: a Körmend is nyert Szegeden

Zsinórban negyedik mérkőzését veszítette el az SZTE-SZEDEÁK

2024. február 14., szerda
Folytatódott a rossz széria: a Körmend is nyert Szegeden

Három vereséget követően, úgy lépett pályára a szegedi csapat hazai pályán, hogy mindenképp javítani szeretett volna. Tudták a szegedi kosarasok, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk azon Körmend ellen, amelyet a kupa negyeddöntőjében búcsúztattak.

 


 

Jobban kezdtek a vendégek

Mindkét csapat nagy elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe, de a szegedi kosarasok az első két támadás során mindkétszer eladták a labdát majd Locke hagyott ki egy hármast. Így egy 6-0-ás futással indították a meccset a vendégek. A Szedeák első pontjait Woolridge szerezte büntetőből, majd ezt követően leszedett egy védőlepattanót, de eladta a labdát, miután a körmendi Morgan kihagyta a triplát, és Woolridge újabb kosarával elkezdtek felzárkózni a hazaiak. A vendégek azonban nem hagyták magukat és rendre megtalálták a rést a szegedi védekezésen. A hazaiaknál Woolridge hatalmas energiákkal játszott és vitte a hátán a csapatot, de ez a túlzott igyekezet gyakran eladott labdákhoz vezetett. Azonban ennek ellenére is végig fej-fej mellett voltak a felek, hiszen védekezésben mindent beleadva próbálta féken tartani a Körmendet a szegedi csapat. Mindennek ellenére az első negyed végén sikerült ellépnie a vendégeknek így 25-21 es előnyről várhatták a folytatást. 

 

Feltámadás és szegedi fordítás

A második negyed Woolridge kettesével indult majd Djogo adta el a labdát, és a letámadásból megint Ryan volt eredményes csakhogy erre a túloldalon Morgan egy triplával válaszolt. Cohill akart erre egy triplával rákontrázni, de kimaradt a dobása azonban Woolridge megszerezte a támadópattanót és Locke már nem hibázott a triplavonalról. Ezt követően Durazi büntetőzhetett, de csak az egyiket tudta értékesíteni és a túloldalon Locke kosarával átvette a vezetést a szegedi csapat. Ezt követően azonban hiába pörgött száz fokon támadásban a hazai csapat nem tudta megtörni és zavarba hozni a vendégeket és megérkeztek a hibák, amik azt eredményezték, hogy visszavette az irányítás a Körmend. Így 32-35-nél Lazics mester időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben. Ezt követően Bognár faultal együtt dobott kosarat és a büntetőt is értékesítette, így újfent egál lett a meccs. Erre viszont Durazi válaszolt, majd megint Bognár büntetőzhetett, aki mindkettőt kihagyta, de egy nagy támadópattanót követően Kristóf bedobta a ziccert és a következő támadásból Locke értékesített egy középtávolit, így 39-37-nél időt kért a vendégek edzője, hogy rendezze a sorokat. Azonban nem sikerült kirángatnia a csapatát a gödörből. A Szedeák szétfutotta a Körmendet és egy perccel a negyed vége előtt már hét ponttal vezetett, ekkor a vendégek vezetőedzője elégette a második időkérését is. Ennek pedig meg is lett az eredménye, hiszen sokkal agresszívabban támadtak a vendégek és sikerült felzárkózniuk. Azonban Locke büntetői lezárták a játékrészt és 52-48 előnnyel vonulhatott szünetre a Szedeák.


Tartotta előnyét a Szedeák

A második félidőt Bailey kettese nyitotta, majd egy hatalmas blokkot is kiosztott a légiós. Ezt követően Bognár a két bedobott büntetőjével elérte a 12 dobott pontot. A Körmend mindent megtett, hogy felzárkózzon, de Szedeák lehengerlő támadógépezetét nem lehetett megállítani. Csak négy perc telt el a harmadik negyedből, de Locke és Bailey remeklésével a szegedi csapat máris 10 ponttal vezetett. Ezután azonban feltámadt a Körmend támadó oldalon és percek alatt szétcincálta hazaiak védekezését. A Durazi-Djogo-Basic triót egyszerűen nem tudták megállítani a szegedi kosarasok így öt pontra zárkóztak a vendégek. Lazics mester pedig időt kért, hogy megtörje az ellenfél ritmusát. Ez azonban nem következett be. A lendületbe jött vendégek lélekölő triplákkal zárkóztak egyre közelebb, majd kiegyenlítettek. Az utolsó támadásból azonban Bognár zsákolt egy hatalmasat így két pontos előnyből várhatta az utolsó negyedet a szegedi csapat. 


Az adok-kapok helyzetből a Körmend jött ki jobban

A negyedik negyed Basic eladott labdájával indult majd Bognár kettesére Takács válaszolt a túloldalon. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok és egymás kezéből csavarták ki a vezetést. Hatalmas dobópárbaj kerekedett a mérkőzésből 81-85-nél a vendégek jártak előrébb, de Locke bevágott egy hatalmas hármast, ezzel is közelebb hozva a hazaiakat. Viszont védekezésben egyáltalán nem tudta megállítani a vendégeket a Szedeák egy pillanatra sem így mindig a körmendiek jártak előrébb. Két perccel a mérkőzés vége előtt már öt ponttal vezetett a vasi csapat. Ezután bár többször is hibázott a szegedi csapat és Basic triplájával tovább növelte előnyét a Körmend, de 40 másodperccel a mérkőzés előtt még pislákolt a remény hogy a Szedeák ledolgozza hatpontos hátrányát és kiegyenlít. Ez azonban nem következett be és végül 95-99-re vereséget szenvedett az SZTE-SZEDEÁK.

Hatalmasat küzdött a szegedi csapat ahol négy játékos is tíz pont fölé jutott. A légiósok mellé a magyarok is felnőttek, hiszen Zsíros rontott dobás nélkül ért el 13 pontot, de a nagyon mély Körmend ellen ez sem volt elég. A foghatatlan 28 pontot szerző Durazi mellé felnőtt a dupla-duplázó Basic is, de a második negyedbeli hullámvölgy után a vendégek teljes csapata feljavult. Így hiba küzdött hatalmasat a szegedi csapat nem tudta megszakítani vereségi sorozatát.

SZTE-Szedeák – Egis Körmend 95-99 (21-25, 31-23, 20-22, 23-29)

Bajnokság, 21. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Ádám József, Kovács Nimród (dr. Páli Kálmán)

Szeged: Woolridge 15, Locke 19/6, Cohill 4, Bailey 12, Lake 2. Csere: Bognár 20, Zsíros 13/9, Balogh 6, Mucza 4.

Körmend: Basic 18/6, Morgan 15/9, Takács K. 14, Djogo 19/9, Durázi 28/3. Csere: Ferencz 3/3, Doktor P. 2, Kiss M. -.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.