Sport

Esélyt sem adott ellenfelének az SZTE-Szedeák: közelebb a bentmaradás

Esélyt sem adott ellenfelének az SZTE-Szedeák: közelebb a bentmaradás

2024. május 8., szerda
Esélyt sem adott ellenfelének az SZTE-Szedeák: közelebb a bentmaradás

A szegedi csapat úgy fordult rá a szezon utolsó hazai mérkőzésére, hogy a playoutban a kiesés elkerüléséért ádáz csata folyik és minden győzelem duplán számít miután a rossz formában lévő csapat a kiesés szélére sodródott. A szegedi kosarasok azzal a céllal mentek neki a Körmend elleni meccsnek, hogy egy győzelemmel meglógjanak az üldözőik elől és közelebb kerüljenek, ahhoz hogy megőrizzék tagságukat az első osztályban.

 

A mérkőzés első támadását a hazai csapat vezethette azonban Locke hárompontoskísérlete kimaradt és a túloldalon Konaté szerezte meg a vezetést a Körmendnek. Ezt követően Woolridge büntetőből szerezte meg a Szedeák első pontjait. Az első percekben a vendégek sokat hibáztak és többször is eladták a labdát, de a hazaiak ezt nem tudták kihasználni, mivel nem estek be a triplák. A negyed feléig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de ekkor ritmust váltott a Körmend és egy 7-0-s futással ellépett, ekkor kért időt Simándi Árpád. Ezután felpörögtek a hazaik és visszavágtak egy 7-2-es rohanással így 20-22-nél a vendégek edzőjének kellett időt kérnie. Ezzel sem tudta megtörni a szegediek lendületét akik úgy mentek át a Körmend védekezésen Woolridge vezetésével, mint kés a vajon és 26-24-re megnyerték az első játékrészt.

A második negyedet Bognár két büntetője nyitotta, amire Konate nem tudott válaszolni, mert a középtávolija kimaradt és a túloldalon újfent Bognár volt eredményes ezzel pedig hat pontosra hízott a szegedi előny. A vendégek ezt követően sem tudtak megoldást találni a Szedeák harcos, agresszív támadójátékára és a szegedi csapat már 9-3-as futásban volt és már nyolc ponttal is vezetett. A hazaiak védekezése atomjaira szedte a Körmend támadójátékát. A vendégek nem tudtak levegőhöz jutni és a fojtogató szoros emberfogásos védekezés rengeteg eladott labdába és rossz dobásba kergette őket és 40-29-es Szedeák vezetésnél ismét időt kért a vendégek mestere. Ezt követően a Körmend annak ellenére, hogy ismét elszórták a labdákat, össze tudott hozni egy 6-0-s futást, amivel öt pontra zárkózott mivel a szegedi kosarasok gyorsindításból borzasztó dobáskiválasztással dolgoztak és nem tudták értékesíteni a helyzeteket. Viszont nem omlottak össze az ellenfél feltámadásától és gyors négy ponttal stabilizálták magukat így a félidőben 44-37-re vezetett a szegedi csapat.

Félidőben: SZTE-Szedeák - Egis Körmend 44-37

 

A harmadik negyedet Lake kosara nyitotta majd Locke is betalált, erre azonban már Doktor tudott válaszolni a túloldalon, de Woolridge gyors négy pontjával már tizenhárom pontos volt a szegedi előny. A vendégek egyszerűen nem tudtak levegőhöz jutni és rosszabbnál rosszabb dobásokkal próbálkoztak, de egyszerűen bedeszkázták nekik a gyűrűt és Mucza triplája után már 55-39-re vezetett a Szedeák. A szegedi csapat egyenesen rárúgta az ajtót a Körmendre hiszen a harmadik negyedet egy 11-2-es futással kezdte, amit mindössze 3 perc alatt rakott össze. A vendégek edzője ekkor időt kért azt remélve, hogy életet tud lehelni a csapatába. A Szedeákot azonban nem lehetett megállítani és a 6-2-es futás végén Zsíros büntetőit követően már húsz ponttal vezettek a hazaiak. Ezután Mucza is bepörkölt egy triplát majd Woolridge talált be és eközben a vendégeknek minden pontért vért kellett izzadniuk. A hazaiak egyértelműen gáláztak a harmadik negyedben, ahol úgy szereztek 31 pontot hogy csak 11-et engedtek ellenfelüknek és így 75-51-es vezetéssel fordultak az utolsó negyedre.

A negyedik negyedben a körmendiek csak a csodában bízhattak, de a negyed első pontjai Balogh Szilárd szerezte erre azonban Morgan rögtön egy triplával válaszolt és megpróbálta megindítani nagy felzárkózását a vendégcsapat és Woolridge eladott labdája után Kiss talált be. Ekkor időt kért a hazaiak mestere, hogy megtörje a lendületbe kerülő vendégeket és elejét vegye egy totális leolvadásnak. Ezt követően Lake hat fontos pontot szerzett ezzel stabilizálta magát a hazai csapat. A negyed közepéig a Körmend ledominálta a hazaiakat ekkor azonban megint megvillant Lake majd Bognár küldött a helyére egy nagy triplát és 88-62-es szegedi vezetésnél tisztán látszott, hogy nincs visszaút a meccsbe a vendégeknek. Így tehát az hazai csapat ezt a negyedet is behúzta és magabiztosan lehengerlő játékkal 98-69-re elverte a Körmendet hazai pályán.

Az SZTE_SZEDEÁK ezzel a győzelmével nagy lépést tett a bentmaradás felé és megnyerte utolsó mérkőzést hazai pályán a szezonban. Ráadásul a riválisok közül mind a Kaposvár és a Kecskemét is vereséget szenvedett, így tehát a Szedeák magabiztosan készülhet a szezon utolsó két idegenbeli meccsére az említett csapatok ellen.

 

Végeredmény: SZTE-Szedeák - Egis Körmend 98-69

 

SZTE-Szedeák - Egis Körmend 98-69 (26-24, 18-13, 31-14, 23-18)

Alsóházi rájátszás, 7. forduló Szeged, Városi Sportcsarnok, Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám József (Páli dr. Kálmán)
SZTE-Szedeák: Woolridge 20, Locke 18/3, Cohill 4, Bognár 15/3, Lake 11. Csere: Mokánszki -, Mayer -, Mucza 9/6, Laluska -, Zsíros 11/9, Balogh S. 3, Bailey 7/3.
Egis Körmend: Doktor P. 15/9, Takács K. 2, Morgan 5/3, Tolbert 7, Konate 21. Csere: Schmera 2, Ferencz 7/3, Geröly -, Herczeg -, Djogo 6, Kiss M. 4.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.