Sport

Két szegedivel a soraiban lett hetedik a női váltó

Két szegedivel a soraiban lett hetedik a női váltó

2023. október 30., hétfő
Két szegedivel a soraiban lett hetedik a női váltó

A rövidpályás gyorskorcsolyázók montreali világkupa eseményén hetedik helyen zárt a magyar női váltó.

Két szegedivel, Kónya Zsófiával és Somodi Majával állt felmagyar csapat. A váltó további két tagja Sziliczei-Német Rebekával, valamint Bácskai Sára Lucával volt.

Az elődöntőben, ahol Dél-Korea, Hollandia és Kína volt az ellenfél, végül második lett, és kevéssel maradtak le a döntőről a magyar lányok. A B döntőben harmadik helyen végeztek, így összesítésben a hetedik helyig jutottak.

Ezer méteren Somodi Maja egy sérülés miatt kénytelen volt visszalépni az ezer méteres versenyen. A szintén szegedi Jászapáti Péter B döntőben szerepelhetett 1000 méteren, ahol harmadik helyen zárt, így összességében nyolcadik lett. Kónya Zsófia pedig az 500 méteres negyeddöntőjében búcsúzott.

Az FTC-ben sportoló Nógrádi Bence, mint plusz egy szegedi a mix váltóban szerepelt, ahol a magyar egység a negyeddöntőig jutott, akárcsak a férfi staféta, amelyben Nógrádi mellett Jászapáti Péter volt a csapat tagja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.